Tipul bucătăriei:
Tempura de legume
- serveste 6
Provocați-vă și faceți aceste tempură delicioase cu ciuperci, cartofi dulci, vinete și ardei roșu. Perfect servit cu un sos japonez de citrice ponzu. Preferatul nostru personal este prăjitura de vinete… raiul!
Ingrediente
- apa minerala 250 ml, rece ca gheata
- făină tempură 150 g (sau folosiți făină simplă)
- ulei de arahide pentru prăjit
- ciuperci shiitake 150 g, feliate
- cartof dulce 1, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțire
- Vânătă 1, feliate subțire
- ardei roșu 1, tăiat în pătrate
sos de dipping ponzu
- suc de lămâie 4 linguri
- sos de soia 4 linguri
- zahăr pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele pentru sos. Turnați apa cu sodă într-un castron, adăugați făina și amestecați ușor până se omogenizează.
-
Pasul 2
Umpleți o treime un wok sau o tigaie cu ulei și încălziți. Testați căldura aruncând o bucată de pâine – dacă sfârâie și plutește până sus, uleiul este suficient de fierbinte. Înmuiați legumele în aluat și puneți-le în ulei în reprize.
Se prajesc pana devin aurii, apoi se scurg pe hartie de bucatarie. Se serveste cu sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 267
- Carbohidrați 32.1g
- Proteină 4.2g
- Gras 14.4g
- Sare 1,89g
- Saturate 2.7g
- Fibră 3g
#Tempura #legume