Skip to content

Tipul bucătăriei:

815

Tempura de legume

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6

Provocați-vă și faceți aceste tempură delicioase cu ciuperci, cartofi dulci, vinete și ardei roșu. Perfect servit cu un sos japonez de citrice ponzu. Preferatul nostru personal este prăjitura de vinete… raiul!


Ingrediente

  • apa minerala 250 ml, rece ca gheata
  • făină tempură 150 g (sau folosiți făină simplă)
  • ulei de arahide pentru prăjit
  • ciuperci shiitake 150 g, feliate
  • cartof dulce 1, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțire
  • Vânătă 1, feliate subțire
  • ardei roșu 1, tăiat în pătrate

sos de dipping ponzu

  • suc de lămâie 4 linguri
  • sos de soia 4 linguri
  • zahăr pudră 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele pentru sos. Turnați apa cu sodă într-un castron, adăugați făina și amestecați ușor până se omogenizează.

  • Pasul 2

    Umpleți o treime un wok sau o tigaie cu ulei și încălziți. Testați căldura aruncând o bucată de pâine – dacă sfârâie și plutește până sus, uleiul este suficient de fierbinte. Înmuiați legumele în aluat și puneți-le în ulei în reprize.

    Se prajesc pana devin aurii, apoi se scurg pe hartie de bucatarie. Se serveste cu sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 267
  • Carbohidrați 32.1g
  • Proteină 4.2g
  • Gras 14.4g
  • Sare 1,89g
  • Saturate 2.7g
  • Fibră 3g
#Tempura #legume
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *