Tipul bucătăriei:
Tort cu crumble de mere
- serveste 10
- Uşor
Am combinat confortul unui crumble de mere cu un burete pufos pentru a crea această budincă de fructe de toamnă. Serviți această prăjitură cu cremă sau smântână pentru un plus de răsfăț
Publicat:
Coaceți această prăjitură reconfortantă în foaie de crumble de mere, apoi verificați clasicul nostru crumble cu mere, tort cu mere, plăcintă cu mere și mai multe rețete cu mere.
Ingrediente
- unt nesarat 200g, moale, plus extra pentru tavă
- zahăr tos auriu 100 g
- zahăr brun deschis moale 100 g
- ouă 4
- făină auto-crescătoare 200 g
- extract de vanilie 2 lingurite
- praf de copt 1 lingura
- migdale măcinate 100 g
- smantana 100 g
COMPOT DE MERE
- gătit mere 2 medii, decojite, dezlipite și tăiate în bucăți de 1 cm
- mâncând mere 2, decojite, decupate de miez și tăiate în bucăți de 1 cm
- suc de lămâie 1 lingura
- zahăr brun deschis moale 100 g
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- condimente asortate ¼ linguriță
PRIMIRE
- făină simplă 100 g
- unt nesarat 75g, rece și tăiată cuburi
- zahăr tos auriu 75 g
- fulgi de ovăz 50 g
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- condimente asortate o ciupitura
Metodă
-
Pasul 1
Mai întâi, faceți compot de mere. Puneți toate ingredientele într-o tigaie și gătiți timp de 10-12 minute la foc mediu-mic până când merele de mâncare s-au rupt, dar merele de gătit încă își păstrează forma. Se ia de pe foc.
-
Pasul 2
Pentru crumble, frecați făina și untul cu vârful degetelor până când amestecul arată ca pesmet. Se amestecă zahărul, ovăzul, condimentele și un praf de sare.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge cu unt baza și părțile laterale ale unei forme de 30cm x 20cm și tapetăm cu hârtie de copt. Amestecați untul și zaharurile într-un castron cu ajutorul unei teluri electrice până devine palid și pufos. Adaugam ouale, pe rand, alternand cu o lingura de faina si batand intre fiecare adaugare. Adăugați restul de făină, vanilia, praful de copt, migdalele și smântâna – ar trebui să aveți un aluat gros de prăjitură, care să scape fără tragere de inimă de pe o lingură.
-
Pasul 4
Răzuiți aluatul în tava pregătită și neteziți suprafața cu o spatulă. Peste compotul de mere, învârtindu-l în aluat pe alocuri folosind vârful unui cuțit de tacâmuri, apoi împrăștiați peste amestecul de crumble. Coacem 50 de minute pana cand o frigaruie introdusa in mijlocul prajiturii iese curata si crumble-ul este auriu si crocant. Se răcește în tavă timp de 10 minute înainte de a se servi cald cu cremă sau smântână. Se păstrează într-un recipient etanș până la trei zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 616
- Gras 33.1g
- Saturate 16.8g
- Carbohidrați 68.2g
- Zaharuri 41.9g
- Fibră 2.4g
- Proteină 9.5g
- Sare 0,3g