Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie de culoare albastru închis, acoperită cu o felie de budincă de burete acoperită cu cremă

Tort cu crumble de mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Am combinat confortul unui crumble de mere cu un burete pufos pentru a crea această budincă de fructe de toamnă. Serviți această prăjitură cu cremă sau smântână pentru un plus de răsfăț


Coaceți această prăjitură reconfortantă în foaie de crumble de mere, apoi verificați clasicul nostru crumble cu mere, tort cu mere, plăcintă cu mere și mai multe rețete cu mere.

Ingrediente

  • unt nesarat 200g, moale, plus extra pentru tavă
  • zahăr tos auriu 100 g
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • ouă 4
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • extract de vanilie 2 lingurite
  • praf de copt 1 lingura
  • migdale măcinate 100 g
  • smantana 100 g

COMPOT DE MERE

  • gătit mere 2 medii, decojite, dezlipite și tăiate în bucăți de 1 cm
  • mâncând mere 2, decojite, decupate de miez și tăiate în bucăți de 1 cm
  • suc de lămâie 1 lingura
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • condimente asortate ¼ linguriță

PRIMIRE

  • făină simplă 100 g
  • unt nesarat 75g, rece și tăiată cuburi
  • zahăr tos auriu 75 g
  • fulgi de ovăz 50 g
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • condimente asortate o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi, faceți compot de mere. Puneți toate ingredientele într-o tigaie și gătiți timp de 10-12 minute la foc mediu-mic până când merele de mâncare s-au rupt, dar merele de gătit încă își păstrează forma. Se ia de pe foc.

  • Pasul 2

    Pentru crumble, frecați făina și untul cu vârful degetelor până când amestecul arată ca pesmet. Se amestecă zahărul, ovăzul, condimentele și un praf de sare.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge cu unt baza și părțile laterale ale unei forme de 30cm x 20cm și tapetăm ​​cu hârtie de copt. Amestecați untul și zaharurile într-un castron cu ajutorul unei teluri electrice până devine palid și pufos. Adaugam ouale, pe rand, alternand cu o lingura de faina si batand intre fiecare adaugare. Adăugați restul de făină, vanilia, praful de copt, migdalele și smântâna – ar trebui să aveți un aluat gros de prăjitură, care să scape fără tragere de inimă de pe o lingură.

  • Pasul 4

    Răzuiți aluatul în tava pregătită și neteziți suprafața cu o spatulă. Peste compotul de mere, învârtindu-l în aluat pe alocuri folosind vârful unui cuțit de tacâmuri, apoi împrăștiați peste amestecul de crumble. Coacem 50 de minute pana cand o frigaruie introdusa in mijlocul prajiturii iese curata si crumble-ul este auriu si crocant. Se răcește în tavă timp de 10 minute înainte de a se servi cald cu cremă sau smântână. Se păstrează într-un recipient etanș până la trei zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 616
  • Gras 33.1g
  • Saturate 16.8g
  • Carbohidrați 68.2g
  • Zaharuri 41.9g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 9.5g
  • Sare 0,3g
#Tort #crumble #mere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *