Tipul bucătăriei:
Tort de ciocolata
- serveste 12
Acesta este un tort de ciocolată foarte bogat, copt într-o formă de cutie interesantă. Are un strat delicios de glazură din ciocolată topită, smântână, unt și zahăr pudră stratificat în tort și înghețat deasupra.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 250 g
- zahăr brun moale nerafinat 250 g
- cacao 50 g
- ciocolata simpla 250 g
- unt 250 g
- ouă 4
- ciocolată simplă sau cu lapte 400 g
- cremă unică oală de 284 ml
- unt 25 g
- zahăr pudră 100-200g
- pudră de cacao pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Tapetează o formă pătrată de tort de 20 cm × 20 cm.
-
Pasul 2
Se amestecă făina, zahărul și cacao într-un bol. Se topește ciocolata și untul împreună cu 200 ml apă într-o tigaie și apoi se bate împreună cu ouăle în amestecul uscat. Se toarna in forma de tort si se da la cuptor 1 ora sau pana cand o frigarui iese curata. Se poate crăpa puțin deasupra, dar aceasta va fi acoperită de glazură. Misto.
-
Pasul 3
Pentru a face glazura, topim ciocolata cu smantana si untul pana se omogenizeaza si apoi se raceste pana la o consistenta tartinabila. Bateți suficient zahăr pudră pentru a face glazura opac și tare.
-
Pasul 4
Tăiați tortul pe orizontală în 2 sau 3 straturi și întindeți niște glazură între fiecare strat. Înghețați partea exterioară a prăjiturii într-un strat gros și uniform și neteziți glazura cât mai mult posibil, nu vă faceți griji prea mult pentru blat.
-
Pasul 5
Pudrați cu pudră de cacao chiar înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Carbohidrați 83,5g
- Proteină 8.1g
- Gras 42,8g
- Sare 0,68g
- Saturate 24.7g
- Fibră 2.6g