Skip to content

Tipul bucătăriei:

7215

Tort de ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12

Acesta este un tort de ciocolată foarte bogat, copt într-o formă de cutie interesantă. Are un strat delicios de glazură din ciocolată topită, smântână, unt și zahăr pudră stratificat în tort și înghețat deasupra.


Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 250 g
  • zahăr brun moale nerafinat 250 g
  • cacao 50 g
  • ciocolata simpla 250 g
  • unt 250 g
  • ouă 4
  • ciocolată simplă sau cu lapte 400 g
  • cremă unică oală de 284 ml
  • unt 25 g
  • zahăr pudră 100-200g
  • pudră de cacao pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Tapetează o formă pătrată de tort de 20 cm × 20 cm.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina, zahărul și cacao într-un bol. Se topește ciocolata și untul împreună cu 200 ml apă într-o tigaie și apoi se bate împreună cu ouăle în amestecul uscat. Se toarna in forma de tort si se da la cuptor 1 ora sau pana cand o frigarui iese curata. Se poate crăpa puțin deasupra, dar aceasta va fi acoperită de glazură. Misto.

  • Pasul 3

    Pentru a face glazura, topim ciocolata cu smantana si untul pana se omogenizeaza si apoi se raceste pana la o consistenta tartinabila. Bateți suficient zahăr pudră pentru a face glazura opac și tare.

  • Pasul 4

    Tăiați tortul pe orizontală în 2 sau 3 straturi și întindeți niște glazură între fiecare strat. Înghețați partea exterioară a prăjiturii într-un strat gros și uniform și neteziți glazura cât mai mult posibil, nu vă faceți griji prea mult pentru blat.

  • Pasul 5

    Pudrați cu pudră de cacao chiar înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Carbohidrați 83,5g
  • Proteină 8.1g
  • Gras 42,8g
  • Sare 0,68g
  • Saturate 24.7g
  • Fibră 2.6g
#Tort #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *