Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tort de mâncare a diavolului cu glazură de portocale

Tort de mâncare a diavolului cu glazură de portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Această versiune a prăjiturii cu mâncare a diavolului este făcută mai degrabă cu ulei decât cu unt și are portocale adăugate la aromă. Este o prăjitură care se taie frumos și funcționează bine ca bază pentru tot felul de glazură.


Ingrediente

  • zahăr ușor muscovado 100 g
  • zahăr tos auriu 150 g
  • cacao 50 g
  • făină auto-crescătoare 225 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • ouă 2
  • ulei de rapiță sau de struguri 125 ml
  • portocale 2, ambele cu coaja si 1 cu suc
  • ciocolata neagra 50 g, topit și răcit

GLAZURĂ

  • unt 250 g
  • zahăr pudră 500 g
  • portocale 2, ambele cu coaja si 1 cu suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140/gaz 3. ulei și tapetează 2 forme de tort de 20 cm cu baze etanș. pune zaharurile in vasul mixerului si cerne peste cacao, faina si praful de copt. se amestecă ouăle cu uleiul și coaja de portocală într-un ulcior și se adaugă amestecul în bol și se bate de câteva ori. pune sucul de portocale in ulcior si adauga apa cat sa faca 250 ml, adauga asta in bol.

  • Pasul 2

    Bateți ingredientele încet pentru a amesteca totul împreună apoi adăugați ciocolata topită. bateți timp de 3 minute până când amestecul este omogen, ar trebui să fie mai curgător decât un amestec normal de prăjitură. scoateți amestecul în formele de tort, împărțindu-l cât mai egal posibil și nivelați blaturile.

  • Pasul 3

    Coaceți 30 de minute sau până când prăjiturile sunt fierte, testați-le cu o frigărui, ar trebui să iasă curată. se răcește timp de 10 minute în forme și apoi se răsturnează pe un grătar.

  • Pasul 4

    Pentru a face glazura, bate untul pana devine foarte moale, bate putin cate putin zaharul pudra. se adauga coaja de portocala si un strop de zeama si se bate pana cand glazura devine pufoasa. Sandwich prăjiturile împreună cu niște glazură apoi înghețați exteriorul prăjiturii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 733
  • Gras 37.7g
  • Carbohidrați 94,6g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,8g
#Tort #mâncare #diavolului #glazură #portocale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *