Tipul bucătăriei:
Tort pufos cu nucă de cocos și lămâie
- serveste 10
- Puțin efort
Acest tort indulgent cu nucă de cocos și lime lovește toate locurile de ceai de după-amiază. Suplimentat cu glazură de vanilie și fulgi de nucă de cocos, acesta este proiectul perfect de coacere de weekend.
Ingrediente
- zahăr pudră 200 g
- unt 200g, moale
- ouă 4, bătut
- făină auto-crescătoare 200 g
- praf de copt 1 lingura
- lămâie verde 1, cu coaja si zeama
- cremă de nucă de cocos ½ × 200 g bloc, ras
- fulgi de cocos îndulciți a decora
glazură
- ouă 2, numai alb
- zahar granulat 200 g
- extract de vanilie ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetează două forme de sandvici de 20 cm.
Bateți zahărul, untul, ouăle, făina, praful de copt, coaja de lămâie și sucul și crema de cocos.
Se imparte intre formele de tort, se niveleaza suprafata si se da la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand a crescut si devine auriu. Se răcește complet.
-
Pasul 2
Pentru a face glazura, bate albusurile spuma la varfuri tari. Combinați zahărul cu 4 linguri de apă și fierbeți până obțineți un sirop gros, limpede.
Bateți siropul în albușurile, adăugându-l într-un jet subțire și amestecați vanilia. Sandwich prajiturile impreuna cu glazura apoi glazura pe exterior.
Presă ușor fulgii de nucă de cocos peste tot pe exterior.
Informatii nutritionale
- Kcals 488
- Gras 26.9g
- Saturate 17.9g
- Carbohidrați 59,6g
- Fibră 0,9g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,77g