Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tort pufos cu nucă de cocos și lămâie

Tort pufos cu nucă de cocos și lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Acest tort indulgent cu nucă de cocos și lime lovește toate locurile de ceai de după-amiază. Suplimentat cu glazură de vanilie și fulgi de nucă de cocos, acesta este proiectul perfect de coacere de weekend.


Ingrediente

  • zahăr pudră 200 g
  • unt 200g, moale
  • ouă 4, bătut
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • praf de copt 1 lingura
  • lămâie verde 1, cu coaja si zeama
  • cremă de nucă de cocos ½ × 200 g bloc, ras
  • fulgi de cocos îndulciți a decora

glazură

  • ouă 2, numai alb
  • zahar granulat 200 g
  • extract de vanilie ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetează două forme de sandvici de 20 cm.

    Bateți zahărul, untul, ouăle, făina, praful de copt, coaja de lămâie și sucul și crema de cocos.

    Se imparte intre formele de tort, se niveleaza suprafata si se da la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand a crescut si devine auriu. Se răcește complet.

  • Pasul 2

    Pentru a face glazura, bate albusurile spuma la varfuri tari. Combinați zahărul cu 4 linguri de apă și fierbeți până obțineți un sirop gros, limpede.

    Bateți siropul în albușurile, adăugându-l într-un jet subțire și amestecați vanilia. Sandwich prajiturile impreuna cu glazura apoi glazura pe exterior.

    Presă ușor fulgii de nucă de cocos peste tot pe exterior.

Informatii nutritionale

  • Kcals 488
  • Gras 26.9g
  • Saturate 17.9g
  • Carbohidrați 59,6g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 5.8g
  • Sare 0,77g
#Tort #pufos #nucă #cocos #și #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *