Tipul bucătăriei:
Tort șifon de ciocolată Maltesers
- serveste 12
- Puțin efort
Tortul de șifon este notoriu de complicat, dar cu rețeta noastră puteți face buretele ușor și pufos în mai puțin de două ore, iar malteșii fac decorarea o gașcă.
Încercați rețeta noastră de tort Maltesers, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată și ideile uimitoare de tort de ziua noastră.
Ingrediente
- ouă 6, separate
- crema de tartar 1/2 linguriță
- cacao 60 g
- făină simplă 260 g
- zahăr tos auriu 360g
- bicarbonat de sodiu 11/2 linguriță
- sare de masă 1 lingura
- ulei vegetal 125 ml
- extract de vanilie 2 lingurite
PENTRU CREMA DE UNT
- unt usor sarat 500 g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 200 g
- bea ciocolata 50 g
- lapte 2-3 linguri
- A DECORA
- Malteseri 5 pungi de 135 g
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați fundul și părțile laterale ale unei forme de tort de 23-24 cm (cel puțin 10 cm adâncime) cu hârtie de copt. Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Bate albusurile spuma si crema de tartru pana se taie. Puneți ingredientele rămase pentru prăjitură într-un castron separat cu 190 ml apă și amestecați într-un amestec bogat și gros de ciocolată. Încorporați albușurile. Nu bateți amestecul, deoarece doriți să păstrați albușurile pufoase. Doar pliază și pliază și pliază.
Cand amestecul nu mai are dungi albe vizibile, se toarna in tava. Coaceți aproximativ 1 oră. Când este gata, se va simți spongios și va exista o crustă moale deasupra. Se răcește în tavă aproximativ 10 minute apoi se întoarcă, se decojește hârtia și se răcește pe un grătar.
-
Pasul 2
Pune tortul pe un cakeboard sau farfurie, cu un spațiu de aproximativ 3-4cm de la tort până la marginea farfurii. Puneți ingredientele pentru cremă de unt într-un castron mare și bateți până când sunt foarte moale, cremoase și pufoase. Dacă aveți nevoie să fie mai moale, adăugați doar o lingură de lapte și amestecați din nou.
-
Pasul 3
Înghețați tortul într-un strat uniform. Începând de la partea de jos a tortului, de lângă farfurie și înconjurând tortul, luați câte un Malteser și împingeți-le în glazură. Apoi începeți următorul strat, așezând următorul strat de Maltesers pe stratul de mai jos. Continuați până ajungeți sus, apoi în cercuri, mergeți spre mijloc până când întregul tort este acoperit.
Informatii nutritionale
- Kcals 1018
- Gras 63.2g
- Carbohidrați 100.1g
- Fibră 2.3g
- Proteină 11.1g
- Sare 1.9g