Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de varza de Bruxelles cu bacon

Varza de Bruxelles cu kale, bacon si castane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Varza de Bruxelles nu a avut niciodată un gust mai bun: baconul și castanele adaugă o aromă de afumat și sărat acestei legume iubite. Acest fel de mâncare este partea perfectă pentru o friptură de rață de duminică


Faceți acești varză de Bruxelles cu kale, bacon și castane, apoi verificați-ne Varza de Bruxelles cu bacon si castane, muguri fripți, varză de Bruxelles prăjită și altele Retete de varza de Bruxelles.

Ingrediente

  • varza de Bruxelles tineri 250 g, tăiate
  • slănină afumată 100 g
  • ulei vegetal
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • unt 25 g
  • varză creț tânără 200 g, tulpinile dure aruncate și frunzele mărunțite grosier
  • castane fierte 100 g, rupte aproximativ (cutie sau ambalaj vid)

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți mugurii în apă clocotită timp de 3-4 minute până când se înmoaie. Este esențial să nu se gătească prea mult. Se scurge într-o strecurătoare apoi se răcește rapid sub robinetul rece și se scurge din nou. Tăiați-le în jumătate pe lungime.

  • Pasul 2

    Puneți lardonele într-o tigaie mare, puțin adâncă, cu un strop de ulei vegetal pentru a le începe și gătiți la foc mediu până când grăsimea curge și slănina se rumenește. Deglazurați lardonele cu un strop generos de oțet de vin roșu, asigurându-vă că stați departe de aburul pe care îl va degaja.

  • Pasul 3

    Dati focul si adaugati varza cu untul lasand-i sa se coloreze repede. Aruncați varza cu apa rămasă care se agață de frunze după scurgere, adăugând ocazional încă o linguriță sau două pe măsură ce se evaporă. Se prăjește tare timp de 3-4 minute până când varza se înmoaie. Păstrați legumele și lardonele în mișcare, dar dacă varza se arde puțin, nu contează, deoarece aceasta este gustoasă. Adaugă castanele pentru ultimul minut al timpului de gătire cu puțină sare de mare și un bombardament aerian puternic de piper negru. Nu gătiți prea mult legumele și nu le ucideți culoarea vibrantă. Excelent servit cu rață și un pahar rece de cidru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 201
  • Gras 13.5g
  • Saturate 5.7g
  • Carbohidrați 12.5g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 8g
  • Sare 0,93g
#Varza #Bruxelles #kale #bacon #castane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *