Tipul bucătăriei:
Vin fiert de floare de soc rece
- serveste 10
- Uşor
Acest vin de flori de soc fiert, răcit, este o băutură alternativă excelentă pentru sezonul sărbătorilor, plus că este foarte ușor de făcut
Ingrediente
- vin alb 3 sticle, cum ar fi soave
- suc tulbure de mere 500 ml
- cordial de floare de soc 250 ml
- lămâi 2, apoi suc
- păstăi de vanilie 2, împărțiți centrul pe lungime
- zahăr tos auriu sau granulat 200 g
- sifon a servi
- gheaţă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Dacă nu aveți o cratiță sau o caserolă suficient de mare, puteți împărți ingredientele în 2 reprize și le puteți face separat. În caz contrar, puneți toate ingredientele în tigaia cea mai mare (o tigaie pentru conservare este bună), apoi aduceți la fiert foarte ușor. Imediat ce lichidul ajunge la punctul de fierbere, opriți focul și lăsați amestecul la infuzat pe măsură ce se răcește la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Odată ajuns la temperatura camerei, se decantează într-un dozator mare de băuturi, ulcior sau înapoi în sticlele de vin și se răcește până când este gata de servire. Pentru a servi, pescuiți păstăile de vanilie, turnați în pahare cu multă gheață și completați cu apă sodă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 336
- Gras 0,1g
- Carbohidrați 48.3g
- Proteină 0,3g
- Sare 0,1g