Tipul bucătăriei:
Vodcă de mure
- face 1 litru
- Uşor
Ce modalitate mai bună de a folosi o exces de mure decât să faci vodcă cu mure? Puteți experimenta cu diferite cantități de zahăr, dar murele sunt destul de acre, așa că puțin ajută la evidențierea aromelor de fructe de pădure
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- mure 300 g
- zahăr pudră 3 linguri
- vodcă sticla de 70 cl
Metodă
-
Pasul 1
Mai întâi sterilizați borcanul sau sticla de macerat. Se spala foarte bine in apa foarte fierbinte apoi se pune la cuptorul mic pentru a se usuca complet.
-
Pasul 2
Se spală murele foarte bine și se adaugă în borcanul sterilizat răcit. Adăugați zahărul și vodca și agitați astfel încât zahărul să fie bine distribuit. Lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de 3 zile, dând borcanului un agitat de câteva ori pe zi.
-
Pasul 3
Strecoară vodca într-o sticlă curată. Pentru a obține un lichid limpede, strecurați prin muselină sau o cârpă J curată. Serviți rece ca gheață.