Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie circulară albă acoperită cu prăjituri de cartofi prăjiți acoperite cu iaurt, ierburi verzi și semințe de rodie

Aloo tikki chat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Inspirat de grupul de restaurante Dishoom, acest fel de mâncare vegan ușoară va fi cu siguranță noul dvs. de preferat atunci când aveți poftă de o cină gustoasă și gustoasă. Chiftele de cartofi condimentate și năut crocant sunt acoperite cu iaurt de cocos, sos de tamarind și rodii


Această rețetă de aloo tikki chaat este inspirată de grupul de restaurante, Dishoom. De asemenea, verificați cartofii lor cu praf de pușcă, pâine prăjită cu brânză chilli și boti kabab de miel. Pentru mai multe rețete de cartofi în stil indian, încercați saag aloo, aloo gobi mattar și dum aloo.

Ingrediente

  • naut Tavă de 400 g, scursă și clătită
  • iaurt de cocos 2 linguri
  • sev sau bombay mix o mână mică
  • coriandru o mână mică, tocată grosier
  • seminte de rodie 50 g

SOS TAMARIND

  • datele 4, fără sâmburi și tocate mărunt
  • pasta de tamarind 3 linguri
  • ghimbir de pamant ½ linguriță
  • zahăr brun închis moale 1 lingura
  • pudră de ardei iute de Kashmir un praf, plus un praf de servit

MAI TIKKI

  • Cartofi Maris Piper 500 g, tocat
  • ulei vegetal 1 lingura, plus extra pentru prajit
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, decojită și rasă pentru a face 2 lingurițe
  • ardei iute verde 1, tocat fin
  • ceapa rosie 1 mic, tocat fin
  • pudră de ardei iute de Kashmir ½-1 linguriță, plus puțin în plus pentru servire
  • semințe de chimen 1 lingura
  • garam masala 1 lingura
  • amchoor (pulbere de mango) 1 lingura
  • făină de grame sau simplă 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru sosul de tamarind, pune curmalele într-un vas termorezistent și acoperă cu 100 ml de apă tocmai fiartă. Se lasă la macerat timp de 10 minute, apoi se transferă într-un blender și se amestecă cu ingredientele rămase pentru sos până se omogenizează. Se acopera si se lasa la temperatura camerei. Sosul se va păstra, la rece, până la o săptămână.

  • Pasul 2

    Pentru aloo tikki, gătiți cartofii într-o cratiță cu apă clocotită cu sare până când sunt foarte fragezi. Scurgeți și lăsați să se usuce la abur.

  • Pasul 3

    Încinge uleiul într-o tigaie largă, antiaderentă, la foc mediu, și prăjește ghimbirul, ardeiul iute și ceapa timp de 8 minute până se înmoaie. Amestecați condimentele și prăjiți timp de un minut, apoi luați de pe foc.

  • Pasul 4

    Se pasează bine cartofii până la omogenizare, apoi se adaugă amestecul de ceapă și 2 linguri de făină. Se condimentează bine și se amestecă pentru a se combina. Formați în opt chifle mici (aproximativ 60 g fiecare).

  • Pasul 5

    Se usucă năutul cu hârtie de bucătărie. Se amestecă într-un castron cu făina rămasă și niște condimente. Încinge un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă la foc mediu și prăjește năutul timp de 5-6 minute, aruncând tigaia des, până devine auriu și crocant. Scoateți cu o lingură cu fantă, scurgeți pe hârtie de bucătărie și asezonați. Încălziți un strop de ulei în tigaie și prăjiți chiftelele de cartofi 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și crocante.

  • Pasul 6

    Puneți aloo tikki pe un platou de servire. Slăbiți iaurtul cu puțină apă dacă este necesar, apoi stropiți deasupra. Peste sosul de tamarind, năut crocant, sev, coriandru și semințe de rodie. Pudrați cu puțină pudră de chilli pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 372
  • Gras 10.4g
  • Saturate 2.7g
  • Carbohidrați 53.6g
  • Zaharuri 15.7g
  • Fibră 8.9g
  • Proteină 11.7g
  • Sare 0,3g
#Aloo #tikki #chat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *