Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de ananas copt cu sos de caramel

Ananas întreg prăjit în caramel condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați acest ananas întreg prăjit impresionant cu sos de caramel. Încercați să găsiți un ananas copt (asigurați-vă că exteriorul este auriu, nu verde), dar dacă nu puteți, vă recomand să păstrați una lângă banane timp de câteva zile pentru a o coace.


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • zahăr brun moale deschis 200g
  • melasă de rodie 4 linguri
  • oțet balsamic 2 linguri
  • sare de mare 1 linguriță
  • fulgi de chilli uscat 2 lingurițe
  • ananas 1 foarte copt, decojit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți zahărul brun într-o tigaie medie la foc mic, cu 1 lingură de apă. Pe măsură ce se topește, creșteți focul și continuați să scuturați și să rotiți tigaia până când formează un caramel de culoarea unui bănuț ruginit. Adăugați melasa de rodie și oțetul balsamic și bateți bine. Buleți timp de 2 minute, apoi adăugați sare și fulgi de ardei iute. Puneți întregul ananas într-un vas de prăjire și turnați peste caramel, asigurându-vă că este complet acoperit. Se prăjește 45-50 de minute, tocând cu caramelul de câteva ori, până când este cu adevărat fraged până la vârful unui cuțit.

  • Pasul 2

    Scoateți din cuptor și transferați ananasul pe o farfurie, acoperindu-l cu folie pentru a se încălzi. Se toarnă sucurile de gătit într-o tigaie și se fierbe. Reduceți până la sirop.

  • Pasul 3

    Tăiați ananasul în 6-8 felii, în funcție de dimensiunea sa, și stropiți cu caramelul picant.

Informatii nutritionale

  • Kcals 330
  • Gras 0,6g
  • Saturează 0,1g
  • Carbohidrați 77,9g
  • Zaharuri 76g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 1.5g
  • Sare 2g
.
#Ananas #întreg #prăjit #în #caramel #condimentat
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast