Tipul bucătăriei:

Baba Ganoush

Baba ganoush cu lavash

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați modul nostru de a face această baie tradițională cremoasă din estul Mediteranei. I-am servit pe ai noștri cu lavash de casă


Încercați rețeta noastră ușor de baba ganoush. Compus din vinete la grătar și tahini, această baie este serios cremoasă. Mai mult, este și vegan. Sau încercați pâinile noastre naan ușoare aici.

Ingrediente

LAVASH

  • făină simplă 300g
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • sare de mare 1 linguriță
  • sumac 1 lingură
  • semințe albe de susan 1 lingură
  • semințe de susan negru 1 lingură

BABA GANOUSH

  • vinete 3
  • usturoi 3 cuișoare, pe piele
  • lămâie 1, suc
  • ulei de măsline extra virgin 50 ml
  • tahini 2 linguri
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi faceți aluatul de lavash. Într-un castron, amestecați făina, 3 linguri de ulei de măsline, sarea și 150g de apă caldă până se reunesc pentru a forma un aluat. Frământați 5-10 minute până când este netedă și elastică. Se înfășoară în folie de cling și se lasă pe o parte.

  • Pasul 2

    Încălziți grătarul la mare și înțepați vinetele peste tot cu o furculiță. Se stropeste usor cu ulei si se pune pe o tava de copt. Înfășurați usturoiul într-un strat dublu de folie, adăugați-l în tavă.

  • Pasul 3

    Puneți tava sub grătar rotind vinetele și usturoiul în mod regulat, până când vinetele sunt foarte moi și pielea lor este neagră, iar usturoiul este fraged.

  • Pasul 4

    Scoateți din tavă, puneți vinetele și usturoiul într-un castron și acoperiți cu folie alimentară.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 260C / ventilator 240C / gaz 10 și puneți 2 sau 3 foi mari de copt în cuptor. Tăiați aluatul în 8 porții și rotiți fiecare bucată într-un cerc de 15 cm. Se periază cu apă și se presară peste sumac și semințe de susan.

  • Pasul 6

    Scoateți foile de copt și așezați-le pe turtele plate. Întoarceți-vă la cuptor și gătiți timp de 3-4 minute, răsucind la jumătate, până când este pufos și aurit.

  • Pasul 7

    Răsturnați carnea moale din interiorul vinetelor și usturoiului într-un robot de bucătărie și aruncați pielea. Adăugați sucul de lămâie, 50 ml ulei de măsline și tahini și blitz într-un piure.

  • Pasul 8

    Se amestecă pătrunjelul și se servește cu lavash, fierbinte din cuptor.

.
#Baba #ganoush #lavash
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast