Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta Baba Ganoush pentru dip de vinete

Baba ganoush cu paine crocante cu chimen

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca gustare
  • Uşor

Serviți acest baba ganoush cu pâine crocantă cu chimen ca aperitiv mezze cu hummus, măsline, kofte de miel sau falafel. Puteți păstra cu pâine crocantă într-un recipient ermetic până la trei zile


Încearcă acest baba ganoush mai mare, apoi verifică mai multe rețete de vinete plus cele mai bune 5 băuturi rapide și ușoare.

Ingrediente

BABA GANOUSH

  • vinete 2
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • tahini 2 linguri
  • lămâie 1/2, suc
  • piper roșu ¼-½ linguriță
  • ulei de măsline extra virgin
  • pătrunjel cu frunze plate ½ grămadă mică, tocată mărunt

PĂRȚI CRISPREPTE

  • făină de pâine albă tare 200 g, plus mai mult pentru praf
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • semințe de chimen 1 lingura, prajita

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3½. Puneți făina, 1 linguriță sare, zahărul și semințele de chimen într-un castron. Adăugați 125 ml apă caldă și frământați pentru a obține un aluat. Răsturnați pe suprafața de lucru înfăinată și continuați să frământați până când este foarte omogen. Se transferă într-un bol curat și se odihnește timp de 30 de minute. Împărțiți în 2 bucăți și întindeți aluatul cât de subțire puteți pe suprafața tapetă cu făină, ar trebui să fie de aproximativ 2 mm grosime.

  • Pasul 2

    Transferați cu grijă pâinea în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt și coaceți timp de 30-35 până când devin crocante și aurii. Se lasă să se răcească pe un grătar de răcire, apoi se rupe în bucăți.

  • Pasul 3

    Încinge grătarul la mare. Puneti coaja vinetelor peste tot cu o frigarui. Se pune pe o tava de copt si se grata 20-25 de minute, intoarcendu-se la jumatate. Pielea ar trebui să fie carbonizată și carnea moale până la capăt atunci când o apăsați. Se lasa la racit cateva minute.

  • Pasul 4

    Tăiați vinetele la grătar în jumătate pe lungime și scoateți carnea cu o lingură, aruncând coaja. Pune carnea într-un blender cu ½ linguriță sare, piper măcinat bine, usturoiul, tahini, zeama de lămâie, cayenne și 3 linguri ulei. Amplasați până la o pastă netedă. Se amestecă pătrunjelul și se stropește cu mai mult ulei. Se serveste cu painele crocante.

Informatii nutritionale

  • Kcals 395
  • Gras 164g
  • Saturate 2.4g
  • Carbohidrați 45g
  • Zaharuri 6.7g
  • Fibră 10.7g
  • Proteină 11.5g
  • Sare 3.1g
.
#Baba #ganoush #paine #crocante #chimen
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast