Tipul bucătăriei:
Bezele vegane
- serveste 8
- Uşor
Pregătiți niște bezele vegane ușoare și crocante folosind apa cu saramură dintr-o cutie de năut (aka aquafaba) în loc de ouă. Aceste delicii fără lactate arată frumos pe o pavlova sau un tort.
Publicat:
Faceți aceste bezele vegane, apoi verificați produsele noastre de patiserie vegane, crêpe vegane, clătite vegane și înghețată vegană.
Ingrediente
- Crema de nuca de cocos 200 ml, rece
- fructe de padure congelate 300 g, amestecate cu 3 linguri de sirop de artar pentru a servi
- Sirop din esență de arțar a servi
MERINGUE VEGANĂ
- naut tavă de 400 g
- crema de tartar ½ linguriță
- zahăr pudră 115 g
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 110C/ventilator 90C/gaz ¼. Scurgeți lichidul de năut într-un castron (păstrați năutul pentru a face una dintre aceste rețete). Bateți saramura la viteză mare utilizând accesoriul pentru tel de pe un mixer cu suport sau folosind bătăi de mână electrice. Bateți aproximativ 5 minute, până devine foarte ușor și pufos. Ar fi trebuit să-și dubleze volumul.
Adăugați crema de tartar, apoi adăugați zahărul pudră, câte 1 lingură, încorporând complet fiecare lingură înainte de a adăuga următoarea. Când a fost adăugat tot zahărul, amestecați vanilia și amestecați până obțineți vârfuri tari și lucioase. Transferați amestecul într-o pungă cu o duză simplă sau stea.
-
Pasul 2
Puneți grămadă mici de bezea pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Coaceți timp de 2 ore și nu deschideți ușa în timp ce gătiți. Se lasa la racit in cuptor cu acesta oprit inca 2 ore, apoi se raceste complet. Depozitați într-un recipient etanș.
-
Pasul 3
Pentru a servi, bateți crema de cocos până devine pufoasă și puneți-o cu lingura peste feluri mici de bezele. Terminați cu un strop de sos de fructe de pădure.
Informatii nutritionale
- Kcals 150
- Gras 5.1g
- Saturate 4g
- Carbohidrați 22g
- Fibră 2.2g
- Proteină 2.6g