Tipul bucătăriei:
Bol vegan Buddha
- serveste 4
- Uşor
Vezi acest castron Buddha vegan cu conținut scăzut de calorii. Acest bol luminos și colorat de bunătate este o modalitate foarte ușoară de a obține un echilibru nutrițional în ziua ta
Ingrediente
- varza rosie ½ mic, mărunțit
- otet de vin rosu 3 linguri
- zahăr pudră 1 lingura
- morcovi mici 8, înjumătățit sau sferturi pe lungime
- melasa de rodie 3 linguri
- ulei de masline 2 linguri
- conopidă 1 mic, rupt în buchete mici
- turmeric măcinat 2 lingurite
- orz gata fiert sau freekeh pachet de 250 g
- lămâie ½
- rachetă o mână bună
Dressing TAHINI PICANT
- tahini 2 linguri
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- iaurt vegan 4 linguri
- lămâie ½, suc
- semințe de chimen ½ linguriță, prăjită
Metodă
-
Pasul 1
Pune varza intr-un bol, amesteca otetul si zaharul si toarna peste. Asezonați și aruncați. Se lasă 30 de minute, amestecând din când în când.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune morcovii într-un castron cu melasa de rodie și 1 lingură ulei de măsline. Asezonați și aruncați.
-
Pasul 3
Pune cauli într-un alt bol cu turmericul și încă o lingură de ulei de măsline. Asezonați și aruncați.
-
Pasul 4
Pune morcovii și căușapea pe capete separate ale unei tăvi mari antiaderente. Se prăjește timp de 20-25 de minute sau până când se înmoaie. Se răcește la temperatura camerei.
-
Pasul 5
Se încălzește orzul urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi se pune într-un castron și se condimentează cu sare și piper și o strângere de suc de lămâie.
-
Pasul 6
Amestecați ingredientele pentru dressing cu un strop de apă clocotită pentru a o slăbi. Sezon.
-
Pasul 7
Împărțiți orzul în 4 boluri apoi acoperiți cu legumele prăjite, varza murată, rucola și dressingul.
Informatii nutritionale
- Kcals 347
- Gras 11.3g
- Saturate 2.2g
- Carbohidrați 45.3g
- Zaharuri 18.1g
- Fibră 11g
- Proteină 10.6g
- Sare 0,3g