Skip to content

Tipul bucătăriei:

Bol de spaghete cu sos bolognese de ciuperci vegan

bolognese vegan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Fă-ți carne bolognese fără carne cu un ragu bogat de ciuperci porcini uscate și castane și multe legume pentru o masă vegană, cu conținut scăzut de grăsimi


Încercați această răsucire vegană pe o bolognese sau faceți rețeta noastră clasică de spaghete bolognese.

Pentru mai multe opțiuni fără carne, consultați ragu-ul nostru vegan cu ciuperci, bolognese vegetarienemac cu brânză vegan și mai multe rețete de paste vegane.

Ingrediente

  • ciuperci porcini uscate 30 g
  • ulei de masline 2 linguri
  • ciuperci de castan 500 g, tăiate mărunt
  • ceapa 2, tocat
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • morcovi 2, ras
  • țelină 2 tulpini, tăiate mărunt
  • cimbru frunze tocate pentru a face 1 lingura
  • rozmarin frunze tocate pentru a face 1 lingura
  • sare de telina 1 lingura
  • anason stelat 1
  • piure de tomate 2 linguri
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • busuioc ½ grămadă mică, ruptă
  • tagliatelle 400 g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți porcinii într-un bol și turnați peste 200 ml apă clocotită. Se lasă la macerat în timp ce porniți sosul.

  • Pasul 2

    Se încălzește o tigaie mare antiaderentă până se încinge și se adaugă 1 lingură ulei de măsline. Adăugați ciupercile castane și un praf de sare și prăjiți, amestecând, până încep să se înmoaie și să dea lichid. Continuați să prăjiți până când toată umezeala a dispărut și ciupercile s-au colorat într-un maro auriu închis. Nu vă zgâriți cu acest pic, deoarece acest lucru vă va asigura că veți obține o aromă maximă în sosul finit. Scoateți ciupercile apoi adăugați ceapa, usturoiul, morcovii și țelina în aceeași tigaie cu încă o lingură de ulei de măsline și amestecați bine. Puneți un capac și gătiți timp de 10 minute, amestecând din când în când, sau până când legumele se înmoaie. Adăugați ierburile, sarea de țelină, anasonul stelat și piureul de roșii. Scurgeți ciupercile porcini, păstrând lichidul. Tăiați bine porcini și adăugați în sos, împreună cu lichidul strecurat. Introduceți înapoi ciupercile de castan fierte.

  • Pasul 3

    Gatiti, amestecand, timp de un minut, apoi adaugati rosiile tocate si aduceti la fiert. Gatiti timp de 30 de minute pana cand sosul este bogat si gros si amestecati prin busuioc chiar inainte de servire. Gătiți tagliatelle urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți și amestecați cu sosul înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 363
  • Gras 5.6g
  • Saturate 0,8g
  • Carbohidrați 59,9g
  • Zaharuri 11.6g
  • Fibră 8.5g
  • Proteină 14.1g
  • Sare 0,5g
#bolognese #vegan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.