Tipul bucătăriei:

Rețetă Vegan Sticky Toffee Pudding

Budinca de caramel vegan lipicios

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8
  • Uşor

Lăsați condimentele încălzite și un sos bogat de toffee (făcut cu cremă de caju de casă) să vorbească cu această rețetă vegană de budincă toffee


Faceți această budincă vegană lipicioasă de toffee pentru un rasfat indulgent, apoi verificați clasica noastră budincă lipicioasă de toffee, budinca auto-sosă de toffee lipicios și budinca de toffee lipicios cu ghimbir.

Avem, de asemenea, o mulțime de deserturi vegane mai delicioase, inclusiv tort de brânză vegan, tort de ciocolată vegan, brownies vegani și bezea vegană.

Această rețetă vine de la expertul vegan Richard Makin, cunoscut și ca Night Night Vegan. Consultați aici ghidul său expert pentru gătit cu ingrediente vegane.

Richard spune: Există ceva frumos îngăduitor și încălzitor în această budincă lipicioasă de toffee. Buretele delicat este plin de condimente, iar sosul de caramel este bogat în zahăr brun închis. Rețeta mea folosește o cremă de caju făcută în casă pentru a face sosul (dacă aveți alergie la nuci, puteți pur și simplu schimba cajuii cu semințe de floarea soarelui pentru ca întreaga rețetă să fie complet fără nuci, lactate și ouă). ”

Ingrediente

  • curmale grele 200g
  • cojile de psyllium măcinate 2 lingurițe
  • zahăr brun moale închis 140g
  • unt vegan 160g, la temperatura camerei
  • lapte de plante 150ml
  • oțet de mere 1 linguriță
  • ulei vegetal 50 ml
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 175g
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • praf de copt 1 ½ linguriță
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • nucșoară măcinată ½ linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • ghimbir de pamant ½ linguriță

SOS

  • caju crud 80g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • zahăr brun moale închis 180g
  • unt vegan 75g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și ungeți o tavă de copt adâncă de 20 x 20 cm sau o cutie pentru brownie.

  • Pasul 2

    Într-un castron, acoperiți curmalele cu 150 ml de apă doar fiartă și lăsați să stea 10 minute. Într-un castron mic, combinați cojile de psyllium măcinate cu 2 linguri de apă. Se amestecă bine și se lasă să se îngroașe.

  • Pasul 3

    Într-un vas de măsurare, combinați laptele de plantă și oțetul de mere. Se amestecă împreună și se lasă să se îngroașe (nu vă faceți griji dacă se coagulează ușor).

  • Pasul 4

    Bateți împreună zahărul și untul cu bătătoare electrice, apoi adăugați amestecul de lapte de plante, ulei vegetal și vanilie. Bateți pentru a combina (nu vă faceți griji dacă amestecul pare divizat).

  • Pasul 5

    Odată ce curmalele s-au înmuiat, adăugați amestecul de coajă de psyllium înmuiat și folosiți un blender manual pentru a bate la o pastă. Adăugați pasta în amestecul de zahăr și unt și bateți pentru a combina.

  • Pasul 6

    Se amestecă împreună restul de budincă. Adăugați la aluat și bateți ușor și foarte scurt până când tocmai combinați (nu suprasolicitați aluatul). Se toarnă sau se lingă aluatul în formă și se coace la cuptor pentru 25 de minute.

  • Pasul 7

    Între timp, faceți sosul punând caju într-un blender de mare viteză și turnând 240 ml de apă tocmai fiartă. Se lasă la macerat 30 de minute. Odată îmbibate, blitz caju și apa împreună până când este foarte neted și cremos.

  • Pasul 8

    Puneți zahărul brun închis și untul vegan într-o tigaie și încălziți până când untul se topește, amestecând frecvent. Adăugați 150g de cremă de caju, reduceți focul la mediu-mic și fierbeți 5 minute, batând, până când zahărul s-a topit și amestecul fierbe ușor și devine mai întunecat și îngroșat.

  • Pasul 9

    Odată ce budinca este gătită, lăsați-o să se răcească timp de 15 minute înainte de a-l intepa ușor de 20 de ori cu un băț de cocktail. Se toarnă jumătate din sosul de caramel peste burete în timp ce este încă în cutie. Feliați și serviți cu înghețată și o picătură din sosul rămas, dacă doriți.

.
#Budinca #caramel #vegan #lipicios
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast