Tipul bucătăriei:
Burger vegan de fasole neagră
- serveste 4
- Uşor
Cu o aromă plină și o textură de carne, potrivită pentru grătar, acest burger vegan complet este o necesitate absolută la orice grătar.
Faceți rețeta noastră ușoară de burger cu fasole neagră pentru o alternativă de burger vegan. Este gata în mai puțin de o oră și este grozav idee de grătar vegetarian. Încercați mai multe rețete delicioase de burgeri vegetarieni și descoperiți, de asemenea, idei de mâncare vegană mai ușoare, cum ar fi a noastră chiftele vegane, chilli vegan și bolognese vegan.
Ingrediente
- ulei de masline
BURGERI
- fasole neagra Tavă de 400 g, clătită și scursă bine
- orez brun fiert 100 g dintr-o pungă
- ceapă 1, tocat fin sau ras
- semințe de fenicul 1 linguriță, zdrobită
- sare de usturoi ½ linguriță
- boia afumată 1 lingura
- pesmet panko 25 g
- pătrunjel cu frunze plate tocat fin pentru a face 1 lingura
CEAPĂ MURATĂ
- otet de vin rosu 2 linguri
- zahăr tos auriu 2 lingurite
- ceapa rosie 1, feliate fin
CHIPOTLE „MAYO”
- tofu mătăsos 100 g
- oțet de cidru 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- pudră de muștar englezesc o ciupitura
- pasta de chipotle 1 lingura
GUACAMOLE
- avocado 1, decojit și împroșcat cu pietre
- ceapa rosie 1/2 mic, tocat marunt
- ardei iute roșu 1/2, tocat marunt
- coriandru tocat pentru a face 1 lingura
- lămâie verde 1/2, suc
A SERVI
- chifle vegane sau obișnuite 4, înjumătățit
- frunze de salata cret
- felii de roșii de vită
- ketchup
- muştar
Metodă
-
Pasul 1
Pentru ceapa murată, amestecați oțetul și zahărul cu un praf de sare până se dizolvă zahărul. Se adauga ceapa, se acopera si se lasa la murat. Pentru a face „mayo” chipotle, puneți toate ingredientele într-un îndoitor mic (sau folosiți un blender) cu un praf de zahăr și amestecați până se omogenizează. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline, amestecați din nou până când arată ca maioneza. Asezonați, turnați într-un castron, acoperiți și răciți.
-
Pasul 2
Se zdrobește avocado cu o furculiță, apoi se amestecă ceapa, ardeiul iute și coriandru. Se condimentează și se amestecă cu sucul de lămâie, apoi se răcește.
-
Pasul 3
Pentru a face burgeri, puneți toate ingredientele într-un blender și presă până se combină. Împărțiți în 4 și formați chifteluțe de burger. Puneți pe o tavă sau farfurie unsă cu ulei și lăsați-le la rece până când aveți nevoie de ele, cel puțin 30 de minute.
-
Pasul 4
Încingeți grătarul sau o tigaie de grătar la mare. Ungeți chiftelele de burger cu puțin ulei de măsline, apoi puneți-le pe grătar. Gatiti 3 minute, apoi intoarceti si gatiti inca 3 minute. Nu continua să miști burgerii, altfel se vor rupe mai mult și vrei o crustă bună pe ei.
-
Pasul 5
Încărcați ușor chiflele de burger pe grătar, apoi puneți o lingură de „maio” la bază. Adăugați câteva frunze de salată. Acoperiți cu un burger, apoi adăugați o lingură de guacamole și câteva cepe culese scurse. Adăugați încă o lingură de maia deasupra, câteva felii de roșii și un sandviș deasupra. Asigurați-vă cu o frigărui dacă aveți nevoie. Serviți cu muștar sau ketchup, dacă nu aveți doza dvs. completă de sosuri și toppinguri!
Informatii nutritionale
- Kcals 318
- Gras 17.4g
- Saturate 3g
- Carbohidrați 27.4g
- Zaharuri 8.3g
- Fibră 8.9g
- Proteină 8.4g
- Sare 1.2g