Tipul bucătăriei:

Burger cu biscuiti de porumb dulce

Burgeri cu boabe dulci condimentate thailandeze

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Luați burgerii aceia cu porumb dulce, cu pastă de curry roșu thailandez, frunze de tei și chimen măcinat pentru o cină vegană vibrantă


Această rețetă de burgeri de porumb dulce condimentată thailandez este adaptată din Leon Happy Fast Food de Rebecca Seal, Jack Burke și John Vincent (16,99 GBP, Conran Octopus). Încercați, de asemenea, rețeta noastră de burger vegan, burger vegetarian și mai mulți burgeri vegetarieni.

Această rețetă este vegană, dar unele paste de curry thailandeze conțin sos de pește sau pastă de creveți – verificați eticheta.

Ingrediente

  • miez de porumb dulce (conservat sau congelat) 125g
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • Pasta de curry roșu thailandez 1½ linguriță
  • frunze de tei 6 proaspete, tocate foarte fin
  • ceapa verde 2, tocat mărunt
  • coriandru tocat mărunt pentru a face 1 lingură, plus frunze suplimentare de servit
  • Fasole verde 50g, tăiate în bucăți de ½cm
  • ardei iute roșu tocat mărunt pentru a face 1 linguriță
  • gram de făină 50g
  • praf de copt ½ linguriță
  • suc de lămâie 2 lingurițe
  • ulei de gătit fără aromă pentru prajit
  • castravete ¼, feliat subțire
  • morcov 1 mic, tăiat în bețișoare
  • ardei iute roșu tocat mărunt pentru a face 1 linguriță
  • șalotă lungă 1 mic, feliat fin
  • zahăr pudră o ciupitura
  • mayo sau Kewpie mayo a servi
  • chifle de burger 4, despicat și prăjit
  • arahide neprăjite 1 lingură, tocată
  • sos dulce de ardei iute sau sriracha a servi
  • salata crocanta ¼, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Dacă utilizați boabe dulci congelate, aduceți o tigaie cu apă la fierbere, adăugați boabele dulci, readuceți-le la fierbere, apoi scurgeți-le. Puneți deoparte o treime din boabele dulci într-un castron și puneți restul într-un robot de bucătărie. Adăugați chimenul, pasta de curry și frunzele de tei și blitz pentru a forma o pastă.

  • Pasul 2

    Adăugați ceapa de primăvară, coriandrul, fasolea și ardeiul iute în bolul de boabe dulci și amestecați, apoi adăugați pasta de boabe dulci în castron. Adăugați făina de grame, praful de copt, 1 linguriță de suc de lămâie și 2 linguri de apă. Se condimentează bine și se amestecă într-un aluat gros care cade de pe o lingură, adăugând o picătură de apă mai mult dacă este prea groasă.

  • Pasul 3

    Se toarnă 1½ linguri de ulei într-o tigaie largă, la foc mediu-mic. Când sclipiți, gătiți o pepită din aluat timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Gust pentru a verifica condimentul și nivelul de căldură. Lingurați jumătate de aluat în două păpuși mari, transformând fiecare într-o tigaie de aproximativ 10 cm lățime. Gatiti timp de 3-4 minute, pana cand sunt de culoare aurie pe fund – redati focul la minim daca se rumenesc mai repede. Întoarceți-le cu grijă și gătiți celelalte părți timp de 3 minute sau până devin aurii. Scoateți, păstrați cald și repetați pentru a găti restul de doi burgeri, adăugând mai mult ulei, după cum este necesar.

  • Pasul 4

    Puneți castravetele, morcovul, ardeiul iute, șalota, 1 linguriță de suc de lime și zahărul într-un castron mic și aruncați-le împreună

  • Pasul 5

    Se întinde puțină maionă pe fundul fiecărui coc, apoi se adaugă un sfert din legumele îmbrăcate și un vârf de nuci tocate la fiecare. Adăugați un tort, apoi stropiți cu puțin sos de ardei iute sau sriracha. Finalizați cu coriandru, frunze de salată și blaturi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 617
  • Gras 35.4g
  • Saturează 3.4g
  • Carbohidrați 55,5g
  • Zaharuri 8.1g
  • Fibră 7g
  • Proteină 15.4g
  • Sare 2g
.
#Burgeri #boabe #dulci #condimentate #thailandeze
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast