Tipul bucătăriei:
Cantarele murate
- face un borcan de 2 litri
- Uşor
Chanterele sunt abundente în țările nordice și sunt coapte pentru hrana, dar puteți înlocui alte ciuperci cu carne, cum ar fi stridiile. Vârfurile de molid dau o aromă subtilă de pin murăturilor – acestea pot fi hranite sau cumpărate online
Această rețetă de chanterelles murate este extrasă din Nordic Family Kitchen de Mikkel Karstad (24,99 GBP, Prestel). Descoperiți mai multe dintre rețetele noastre scandinave, inclusiv gravadlax, chiftele suedeze și salată de varză roșie, mere și rodie.
Ingrediente
- chanterelle sau ciuperci stridii 500 g
- sucul de mere (cel mai bine este natural, nefiltrat și neîndulcit) 500 ml
- oțet de mere 500 ml
- zahăr pudră 100 g
- foi de dafin 4
- boabe întregi de piper negru 7
- fulgi de sare de mare 1 lingura
- vârfuri de molid 5-7, (sau folosiți câteva boabe de ienupăr)
- ulei de masline 200 ml
- eşalotă 2 lungi
- mâncând măr 1
Metodă
-
Pasul 1
Curățați bine ciupercile, clătind, dacă este necesar, într-un vas mare cu apă rece pentru a vă asigura că toată murdăria și murdăria sunt îndepărtate. Se lasa sa se usuce pe un prosop de hartie. Într-o tigaie se pune la fiert sucul de mere, oțetul, zahărul, foile de dafin, boabele de piper, sarea, vârfurile de molid și uleiul de măsline.
-
Pasul 2
Curățați șalota și tăiați-o în jumătate pe lungime. Scoateți miezul din măr și tăiați-l în cuburi de 2 cm.
-
Pasul 3
Când saramura murată fierbe, adăugați eșalota, mărul și ciupercile și fierbeți la foc mic timp de 2-3 minute. Se ia tigaia de pe foc si se toarna amestecul intr-un borcan sterilizat, inchizand-o.
-
Pasul 4
Odată ce se răcește, pune borcanul la frigider și lasă ciupercile să se înmoaie timp de patru până la cinci zile înainte de a le mânca. Un borcan nedeschis de ciuperci se va păstra timp de două până la trei luni. Odată deschis, utilizați în termen de două săptămâni.
Informatii nutritionale
- Kcals 15
- Gras 0,9g
- Saturate 0,1g
- Carbohidrați 1.1g
- Zaharuri 1.1g
- Fibră 0,1g
- Proteină 0,5g
- Sare 0,1g