Tipul bucătăriei:
Cartofi fripți cu piele
- servește 8 ca o parte
- Uşor
Fără coajă și fără fierbere înseamnă mai puțin efort, mai multă aromă și fără risipă – este un triplu câștigător pentru aceste fripturi pe piele!
Ingrediente
- Maris Pipers sau alți cartofi pentru prăjire 2 kg, curățate și tăiate în jumătate sau în sferturi
- ulei de floarea soarelui 200 ml
- crengute de rozmarin 4
- usturoi 1 bec, tăiat la jumătate
- foi de dafin 4
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Aruncă toate ingredientele într-un bol mare și amestecă totul împreună, astfel încât cartofii să fie acoperiți uniform. Asezonați generos cu fulgi de sare de mare și piper.
-
Pasul 2
Întindeți-le pe două tăvi mari de prăjire și întindeți uniform, astfel încât să nu se atingă. Transferați la cuptor și gătiți timp de 50 de minute-1 oră, întorcând și schimbând tăvile la jumătate, până devin aurii și fragezi.
-
Pasul 3
Zdrobiți câțiva cartofi ici și colo cu un mașină de piure și măriți focul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Aruncați cartofii din nou în ulei și transferați înapoi la cuptor pentru 10-15 minute pentru a obține margini crocante minunate pe cartofi. . Serviți cu o stropire suplimentară de fulgi de sare de mare.
Informatii nutritionale
- Kcals 286
- Gras 9.6g
- Saturate 1.2g
- Carbohidrați 42,8g
- Zaharuri 2g
- Fibră 4.8g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,1g