Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un bol de cartofi aurii fripți cu ierburi verzi și jumătate de lămâie carbonizată

Cartofi fripți cu piele

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 ca o parte
  • Uşor

Fără coajă și fără fierbere înseamnă mai puțin efort, mai multă aromă și fără risipă – este un triplu câștigător pentru aceste fripturi pe piele!


Ingrediente

  • Maris Pipers sau alți cartofi pentru prăjire 2 kg, curățate și tăiate în jumătate sau în sferturi
  • ulei de floarea soarelui 200 ml
  • crengute de rozmarin 4
  • usturoi 1 bec, tăiat la jumătate
  • foi de dafin 4

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Aruncă toate ingredientele într-un bol mare și amestecă totul împreună, astfel încât cartofii să fie acoperiți uniform. Asezonați generos cu fulgi de sare de mare și piper.

  • Pasul 2

    Întindeți-le pe două tăvi mari de prăjire și întindeți uniform, astfel încât să nu se atingă. Transferați la cuptor și gătiți timp de 50 de minute-1 oră, întorcând și schimbând tăvile la jumătate, până devin aurii și fragezi.

  • Pasul 3

    Zdrobiți câțiva cartofi ici și colo cu un mașină de piure și măriți focul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Aruncați cartofii din nou în ulei și transferați înapoi la cuptor pentru 10-15 minute pentru a obține margini crocante minunate pe cartofi. . Serviți cu o stropire suplimentară de fulgi de sare de mare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 286
  • Gras 9.6g
  • Saturate 1.2g
  • Carbohidrați 42,8g
  • Zaharuri 2g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,1g
#Cartofi #fripți #piele
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *