Tipul bucătăriei:
Castraveti castraveti
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Prin „smacking” castraveții din această garnitură din Sichuan, creați suprafețe mai aspre – cu atât mai bine pentru a absorbi murătura zingy
Adăugați acest fel de castravete la o sărbătoare din Sichuan cu tofu mapo și găluște în bulion fierbinte și acru.
Ingrediente
- castravete 1
- sare de mare fină 1 lingură
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- otet de orez 4 linguri
- zahăr pudră 2 linguri
- Chiu Chow Chilli Oil 1 lingura (vezi notele bucatarului)
Metodă
-
Pasul 1
Pune castravetele pe o tocătoare și folosește un sucitor curat pentru a bate castravetele până când se înmoaie și se desparte pe alocuri. Tăiați castravetele în sferturi pe lungime, apoi în bucăți groase de mușcătură. Bătați într-un castron, presărați cu sare, apoi vărsați într-o strecurătoare suspendată peste un castron. Se lasă la sare 1 oră în frigider.
-
Pasul 2
Între timp, puneți usturoiul, oțetul de orez și zahărul tos într-un castron și bateți-le. Se răcește în timp ce castravetele sare.
-
Pasul 3
Rulați castravetele sub apă rece curgând ușor, apoi scurgeți-l foarte bine. Bătați într-un castron și adăugați dressingul și uleiul de ardei iute. Puteți mânca imediat, dar se vor îmbunătăți cu cât rămân mai mult.
Informatii nutritionale
- Kcals 106
- Gras 2.6g
- Saturează 0,3g
- Carbohidrați 19g
- Zaharuri 16.1g
- Fibră 0,8g
- Proteină 1.3g
- Sare 3.9g