Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară Roti Canai cu legume Curry Rețetă

Cea mai bună rețetă de roti canai

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

scriitorul de bucătărie cu măsline Adam Bush împărtășește secretele și tehnicile sale de bucătărie de testare despre cum să faci pâinea clasică strălucitoare, roti canai. Super ușor, super rapid, tot ce ai nevoie este o suprafață bine unsă!


Faceți această rețetă ușoară de roti ca parte a unei sărbători în stil indian. Apoi, consultați mai multe dintre rețetele noastre de pâine plată.

Ce este roti?

Roti canai iese din influența indiană din Kuala Lumpur; o pâine în stil paratha servită cu curry de naut și probabil câteva sambale, ceea ce o face unică în Malaezia. Pâine cu straturi crocante, cu un curry picant, picant și diverse sosuri de ardei iute la micul dejun? Vă puteți păstra ovăzul peste noapte, avem asta.


Cum se face roti

Există câteva rețete roti care includ lapte condensat și unt, precum și zahăr și ulei, dar ne-am gândit că acest lucru ar îndulci prea mult ceva profund sărat. De asemenea, par să existe mai multe modalități de a modela roti: unele creează un efect spiralat prin înfășurarea aluatului în jurul său și apoi aplatizare, dar acestea au ieșit ușor mai dense și au pierdut o parte din textura aceea pufoasă, când le-am testat.

Adevărata tehnică aici constă în obținerea aluatului roti cât mai subțire posibil folosind suprafața de lucru uleioasă și uleioasă pentru ao lucra până când este subțire de hârtie – este uimitor cât de tactil și de puternic este aluatul. Cu cât aluatul este mai subțire, cu atât mai multe straturi sunt în roti și cu atât vor fi mai bune. Modul tradițional de a întinde aluatul este să-l ridicați dintr-o parte, să-l bateți în aer și apoi să-l plesniți. Acest lucru necesită puțină practică, dar este foarte satisfăcător!

Distrugerea lor după ce ați petrecut tot acest timp întinzându-vă și modelându-vă s-ar putea să pară plictisitoare, dar acest lucru lasă aburul să scape și înseamnă că roti rămâne clare, precum și pufoase.

Roti Canai

Cum se servesc roti

Roti canai ar fi de obicei servit cu o dah subțire, picantă de chana (năut), dar am ales un curry vegetal mai substanțial. Îmi pare rău dacă acest lucru te supără, dar regulile au fost încălcate.


Rețetă roti canai

Ingrediente

ROTI

  • făină simplă 400g
  • sare de mare fină 1 linguriță
  • zahăr pudră 1/2 linguriță
  • ulei vegetal

CURRY DE LEGUME

  • semințe de muștar 1 lingură
  • ceapa 2, tocat mărunt
  • usturoi 5 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, rase mărunt
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 2 lingurițe
  • praf de ardei iute 2 lingurițe
  • tumeric la sol 1 linguriță
  • năut 400g tablă, scursă și clătită
  • roșii 6, tocat
  • stoc de legume 350ml
  • mazăre 200g
  • coriandru o grămadă mică, tocată
  • lămâie 1/2, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă făina, sarea și zahărul într-un castron mare și se adaugă 200 ml apă călduță treptat, pentru a forma un aluat. Frământați până la elasticitate și strălucire. Se înfășoară în folie de cling și se lasă să se odihnească timp de 20 de minute. Împărțiți în 8 bile, rulați fiecare în ulei vegetal și puneți-o pe o farfurie cu ulei. Acoperiți și răciți peste noapte.

  • Pasul 2

    A doua zi, începeți cu curry. Încălziți 1 lingură de ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu și adăugați semințele de muștar. Când încep să iasă, adăugați ceapa și prăjiți timp de 5-10 minute, până se înmoaie. Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți încă 2 minute. Se amestecă condimentele și se prăjește încă un minut. Se adaugă nautul și se prăjește un minut, apoi se adaugă roșiile și supa. Fierbeți timp de 20 de minute până când nautul este fraged. Se amestecă mazărea și se fierbe 2 minute. Reîncălziți pentru a servi.

  • Pasul 3

    Ungeți suprafața de lucru foarte bine și luați una dintre bilele de aluat. Aplatizați mingea folosind palma, făcând un pătrat de 15cm x 15cm. Luați o parte a pătratului și trageți încet spre exterior, întinzând aluatul. Uleiul de pe suprafața de lucru va prinde aluatul în timp ce îl întindeți. Continuați să faceți acest lucru cu fiecare parte până când aluatul este foarte subțire și aproximativ 40cm x 40cm, nu vă faceți griji dacă se rupe.

  • Pasul 4

    Ia fundul 1/ 3 din aluat și împăturiți-l până la 2/ 3 din drum. Luați vârful 1/ 3 și împingeți-l în jos pe secțiunea pliată. Ar trebui să aveți acum un dreptunghi larg. Ia mâna stângă 1/ 3 din aluat și împăturați-l, 2/ 3 de-a lungul drumului și apoi îndoiți mâna dreaptă 1/ 3 peste asta, astfel încât să aveți un pătrat. Ungeți ușor și lăsați deoparte. Repetați cu aluatul rămas, păstrându-le bine unse.

  • Pasul 5

    Încălziți o tigaie la foc mediu și prăjiți roti-ul timp de 2-3 minute de fiecare parte, până când devine auriu. Se pastreaza cald la cuptorul scazut. Scoateți din cuptor și îndepărtați roti-urile, aducând mâinile laolaltă cu forța, ca și când ar bate din roti în mijloc de câteva ori. Reîncălzește curry-ul și adaugă coriandru tocat și suc de lămâie și condimentează. Se servește cu roti.

Informatii nutritionale

  • Kcals 793
  • Gras 30.2g
  • Saturează 2.5g
  • Carbohidrați 102.4g
  • Zaharuri 12.5g
  • Fibră 15g
  • Proteină 20.5g
  • Sare 1.6g
.
#Cea #mai #bună #rețetă #roti #canai
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *