Tipul bucătăriei:
Chifle cu cruce vegan fierbinte
- face 12
- Un mic efort
Încercați răsucirea noastră pe bază de plante pe această populară coacere de Paște pentru o delicioasă vegană
Încercați chiflele noastre încrucișate vegane, apoi verificați prăjiturile noastre vegane, tortul de ciocolată vegan, rulourile de scorțișoară vegane și mai multe idei de copt vegane.
Ingrediente
- lapte de ovăz 290 ml
- răspândire fără lactate 50g
- portocale 1, zestat
- lămâie 1, zestat
- făină albă puternică 500g
- drojdie cu acțiune rapidă 7g
- zahăr pudră 80g
- sare fină ½ linguriță
- condimente asortate 1 lingură
- scorțișoară măcinată ½ lingură
- sultane 75g
- coaja amestecata 50g
PENTRU TOPPING
- făină simplă 70g
- gem de caise 50g
Metodă
-
Pasul 1
Puneți laptele de ovăz, întindeți, coaja de portocală și lămâie într-o tigaie și încălziți până se topește untul și totul este combinat. Se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească până se încălzește.
-
Pasul 2
Într-un castron sau castronul de mixer, puneți făina, drojdia, torta, sarea, condimentele amestecate, scorțișoara, sultanele și coaja amestecată. Se amestecă pentru a combina. Se toarnă treptat amestecul cald de lapte, fie cu mâinile, fie cu un cârlig de aluat, și se amestecă până se formează un aluat moale, este posibil să nu aveți nevoie de tot lichidul. Frământați timp de 10 minute sau până când aluatul devine mai puțin lipicios, revine la atingere și este mai fin. Acoperiți și lăsați 2 ore până când are dimensiunea dublă.
-
Pasul 3
Tapetați o foaie mare de copt cu pergament de copt. Bateți aluatul înapoi, întinzându-l pe suprafața dvs. și lovind ușor aerul. Împărțiți aluatul în 12 bucăți egale. Rulați-le pe fiecare într-o minge, trăgând fiecare parte a mingii spre dvs. și apoi rulați-o pe suprafața de lucru cu un pic de presiune. Aranjați chiflele pe foaia de copt, lăsând un spațiu de 2cm între fiecare. Acoperiți și lăsați să crească 45 de minute.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 220C / 200 ventilator / gaz 7. Pentru a face crucea, într-un castron mic, amestecați împreună făina cu 1 lingură de apă la un moment dat pentru a crea o pastă groasă, conductabilă. Puneți-l într-o pungă de conducte prevăzută cu o duză mică rotundă și cruci de țevi pe chifle. Se transferă pe raftul din mijloc al cuptorului și se coace timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc.
-
Pasul 5
Între timp, încălziți ușor gemul într-o cratiță mică, la foc mic, pentru a slăbi. Treceți printr-o sită pentru a îndepărta eventualele bulgări. Odată gătit, periați dulceața caldă peste blaturile chiflelor. Lăsați deoparte să se răcească puțin înainte de a mânca.