Tipul bucătăriei:
Chilli de dovlecei cu quinoa
- serveste 4
- Uşor
Dacă îți place chilli și ai căutat o versiune vegetariană grozavă, aceasta este rețeta pentru tine. Dovleceii sunt amestecați cu quinoa, roșii și fasole pentru a face o masă rapidă și satisfăcătoare.
Încercați acest chilli ușor de dovleac, apoi verificați ardeiul nostru vegan, plăcintă vegană cu dovlecei, rețete vegane de musaca și curry vegan.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, tocat fin
- catei de usturoi 2, zdrobit
- ulei de masline
- pudră blândă de ardei iute 1 lingura (Schwartz face unul bun cu adaos de chimen, oregano si usturoi)
- dovleac 1, curățată și tăiată cubulețe
- Quinoa 100 g, înmuiat în apă rece timp de 10 minute (disponibil la magazinele naturiste și unele supermarketuri)
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- boabe de fasole roșie tavă de 400 g
- coriandru un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se caleste ceapa si usturoiul in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie (aproximativ 7 minute). Adaugati praful de chilli, gatiti un minut apoi adaugati dovleceii, quinoa si rosiile.
-
Pasul 2
Se fierbe timp de 10-15 minute până când dovleceii și quinoa sunt fragezi și sosul s-a îngroșat. Adăugați fasolea și încălziți. Se amestecă coriandru și se servește în boluri.
Informatii nutritionale
- Kcals 306
- Gras 5.6g
- Saturate 0,7g
- Carbohidrați 53.4g
- Fibră 10.1g
- Proteină 13.9g
- Sare 1.2g