Tipul bucătăriei:
Chilli din cinci fasole
- serveste 6
- Uşor
Profită la maximum de cutiile din dulapul de depozitare în acest chilli ușor de fasole vegan. Servește această oală reconfortantă cu orez brun, avocado, coriandru și iaurt fără lactate pentru o cină hrănitoare
Pregătiți acest ardei iute cu cinci fasole, apoi verificați clasicul nostru chilli con carne, chilli vegan, chilli sănătos și mai multe rețete de chilli.
Ingrediente
- ulei de rapita 2 linguri
- ceapă 1 mare, tocat fin
- țelină 2 bețișoare, tăiate mărunt
- ardei rosii 3, tocate fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- fulgi de ardei iute uscat 1-2 lingurite
- chimen măcinat 2 lingurite
- passata 500 ml
- stoc de legume 200 ml
- fasole neagră, fasole, fasole pinto, fasole cannellini și fasole haricot Cutie de 400 g din fiecare, scursă și clătită
- pasta de chipotle 2 linguri
- boia afumată 2 lingurite
- pudră de cacao ½ linguriță
- oțet de cidru ½ linguriță
A SERVI
- orez brun fiert 800 g
- coriandru o mână de frunze
- avocado 1, tocat
- iaurt sau alternativă fără lactate 6 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește uleiul de rapiță într-o oală mare la foc mediu și se prăjește ceapa, țelina și ardeii timp de 20 de minute până când sunt foarte moi și fragezi. Adăugați usturoiul, ardeiul iute și chimenul, prăjiți încă un minut, apoi adăugați passata, bulionul, toată fasolea, pasta de chipotle, boia de ardei, cacao și oțet. Asezoneaza bine.
-
Pasul 2
Se fierbe neacoperit timp de 30 de minute până se îngroașă ușor, apoi se gustă pentru condimente. Serviți peste orez brun, acoperit cu niște coriandru, avocado și iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 592
- Gras 13.4g
- Saturate 2.7g
- Carbohidrați 83g
- Zaharuri 14.2g
- Fibră 19.5g
- Proteină 25.2g
- Sare 0,7g