Tipul bucătăriei:
Chilli vegan non carne
- servește 6
- Uşor
O rețetă dulce cu ardei iute afumat și fără carne (vezi ce am făcut acolo?) Cu tocătură vegană, două tipuri de fasole și o mulțime de condimente pentru o lovitură adăugată
Încercați rețeta noastră de ardei iute vegan, apoi verificați ardeiul nostru chinoa vegan, ardeiul vegetarian, ardeiul dulce din cartofi dulci și ardeiul iute din fasole neagră. Pentru un chilli cu adevărat vegan, căutați carne tocată vegană Aici, sau utilizați Quorn pentru un ardei iute vegetal (conține albuș de ou). Caută mai multe rețete sănătoase de tocat? Colecția noastră are o mulțime de inspirație pentru chiftele, chillis și multe altele.
De asemenea, avem mai multe opțiuni vegane, inclusiv risotto vegan, musaca vegană și rețete de curry vegan.
Ingrediente
- ceapa 2, tocat
- usturoi 2 cuișoare mari, zdrobite
- ardei iute roșu 1, tocat mărunt
- ulei de masline 2 linguri
- ardei rosu 1, cubulete
- piper verde 1, cubulete
- pastă chipotle 2 linguri
- chimen măcinat 2 lingurițe
- coriandru 1 linguriță
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- boia afumată dulce 1 linguriță
- oregano uscat 1 linguriță
- piure de tomate 1 lingură
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- stoc de legume 250ml
- oțet balsamic 1 lingură
- tocatura vegana 350g
- fasole roșie 400g tablă
- fasole neagra 400g tablă
- orez gatit a servi
- avocado a servi, cubulete
- coriandru a servi, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se prăjește ceapa, usturoiul și ardeiul iute în uleiul de măsline într-o cratiță sau tigaie grea cu capac timp de 10 minute până se înmoaie, apoi se adaugă ardeii și se fierbe încă 5 minute.
-
Pasul 2
Se amestecă pasta de chipotle, condimentele, oregano, piureul de roșii, roșiile tocate, balsamic și stoc, și se lasă la foc mic. Gatiti timp de 20 de minute, apoi adaugati tocatul vegan si fasolea si mai fierbeti inca 15 minute, adaugand un strop de apa daca devine putin groasa. Condimentați și serviți cu orez și un topping de cuburi de avocado și coriandru tocat, dacă doriți.