Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O masă verde acoperită cu două borcane de chutney de pere

Chutney condimentat de pere și vișine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1 borcan
  • Uşor

Vișinele dau o aromă acidulată acestui chutney de pere condimentat, în timp ce anasonul stelat adaugă note aromate – serviți cu brânză și mezeluri ca parte a unui bufet festiv.


Încercați acest chutney de pere și vișine condimentat, apoi verificați chutney-ul nostru de Crăciun, chutney de roșii, chutney de nectarine și alte rețete de chutney.

Ce sunt vișinele?

Vișinele uscate au o culoare roșu intens, o aromă acidulată și o textură mestecată.

Cum pot folosi vișine?

Sunt grozave pentru adăugarea de amărăciune la salatele koftas, kebab și tabouleh sau coapte în brioșele pentru micul dejun, granola și prăjiturile de pâine. De asemenea, funcționează bine în plăcinte și umpluturi, gemuri de Crăciun și conserve.

Unde pot găsi vișine?

Găsiți vișine uscate la Waitrose, atât în ​​magazine, cât și online.

Ingrediente

  • ulei fără aromă (cum ar fi uleiul de floarea soarelui) 2 linguri
  • anason stelat 3
  • semințe de fenicul 2 linguri, zdrobite
  • fulgi de ardei iute uscat 1 lingura
  • vișine uscate 65 g, tocat grosier
  • lămâie 1, cu coajă pentru a face 1 linguriță, cu suc pentru a face 2 linguri
  • mere Bramley 400 g, decojite și tocate
  • pere (am folosit pere Waitrose Blush pentru aroma lor aromata) 225 g, tăiate cubulețe mici cu coaja lăsată
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir ras pentru a face 1 lingura
  • zahăr brun închis moale 4 linguri
  • oțet de cidru 4 linguri
  • fulgi de sare de mare 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge uleiul într-o tigaie mare, cu bază grea, la foc mediu, apoi sfârâie anasonul stelat, semințele de fenicul și fulgii de ardei iute timp de 1 minut, amestecând continuu pentru a nu se arde.

  • Pasul 2

    Adăugați cireșele și coaja de lămâie, gătind 1 minut, înainte de a adăuga merele tocate împreună cu 250 ml de apă. Se fierbe timp de 12-14 minute sau până când merele se transformă într-o pulpă (adaugă un strop de apă dacă se usucă).

  • Pasul 3

    Adăugați perele, usturoiul, ghimbirul, zahărul, oțetul, sucul de lămâie și fulgii de sare de mare. Se fierbe timp de 5 minute, se ia de pe foc și se răcește la temperatura camerei. Se decantează într-un borcan sterilizat și se sigilează bine. Se va păstra timp de șase luni într-un loc răcoros întunecat sau timp de o lună la frigider odată deschis.

Informatii nutritionale

  • Kcals 23
  • Gras 0,5g
  • Carbohidrați 4.5g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 0,1g
  • Sare 0,2g
#Chutney #condimentat #pere #și #vișine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *