Tipul bucătăriei:

Două boluri negre umplute cu linte verde și naut într-un bulion

Ciorba de harissa cu linte verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4-6
  • Uşor

Încercați modul nostru sănătos de a folosi linte verde la gătit. Hrănitoare și delicioasă, această supă vine umplută cu țelină, păstârnac, praz, kale și năut


Faceți această supă de linte verde de harissa, apoi verificați supa noastră de linte condimentată, supă de linte roșie, supă de roșii și mai multe rețete de supă.

Ingrediente

  • ceapă 1 mare, tocată mărunt
  • țelină 2 bețișoare, tăiate cubulețe
  • păstârnac 2 mari, tăiate cubulețe
  • ulei de masline 2 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • coriandru o grămadă mică, frunze și tulpini separate, tulpini feliate mărunt
  • coriandru 2 lingurițe
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • harissa 1 lingură
  • linte verde 150g
  • stoc de legume 1 litru
  • praz 2, înjumătățit longitudinal, curățat și cubulețe
  • năut 400g tablă, scursă și clătită
  • varza 85g, tulpini groase aruncate, frunze mărunțite
  • lămâi 1-2, tăiate în pene grase
  • pâine plată încălzită a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ceapa, țelina și păstârnacul într-o cratiță adâncă sau tigaie mare cu uleiul de măsline. Se înmoaie ușor la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi se amestecă usturoiul și tulpinile de coriandru și se fierbe 1 minut. Se amestecă condimentele și harissa.

  • Pasul 2

    Se adaugă lintea, se toarnă peste bulion și se aduce la foc mic. Acoperiți tigaia și gătiți timp de 15-20 de minute sau până când lintea este doar fragedă, dar păstrează totuși o mușcătură. La jumătatea gătitului, adăugați prazul.

  • Pasul 3

    Scoateți capacul și amestecați prin naut și varză. Fierbeți ușor până când frunzele de kale sunt doar ofilite. Se condimentează bine cu sare, piper și puțină suc de lămâie din pene. Tăiați aproximativ frunzele de coriandru și amestecați. Dacă supa are prea puțină lichidă, se completează cu apă fierbinte din fierbător și se verifică din nou dacă este condimentată.

  • Pasul 4

    Pregătiți supa între boluri și mâncați cu multă pâine caldă și suc suplimentar de lămâie, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 253
  • Gras 7g
  • Saturează 0,9g
  • Carbohidrați 29.7g
  • Zaharuri 7.4g
  • Fibră 11.6g
  • Proteină 12.1g
  • Sare 0,6g
.
#Ciorba #harissa #linte #verde
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast