Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Ciuperci bhaji

Ciuperci bhaji

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Cina perfectă vegană de la jumătatea săptămânii, acest bhaji vine ambalat cu ciuperci de castane, usturoi, ghimbir și turmeric. Serviți cu naane calde și pufoase pentru a curăța toate acele sucuri


Încercați această rețetă de ciuperci bhaji și combinați-o cu pâinea noastră naan, apoi încercați biryani-ul nostru vegan.

Ingrediente

  • ulei vegetal 1 lingură
  • ciuperci de castane 500g, sferturi
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • coriandru o grămadă mică, tulpini tocate mărunt, frunze tocate grosier
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 2 lingurițe
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • piure de tomate 2 linguri
  • lămâie ½, suc
  • orez basmati fiert a servi
  • naans a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie mare și adâncă și prăjiți ciupercile timp de 5-10 minute la foc mediu-mare până când toată umezeala s-a evaporat și ciupercile încep să se caramelizeze. Scoateți din tigaie. Puneți focul la un nivel scăzut, adăugați încă o strop de ulei în tigaie și gătiți ceapa cu un praf de sare timp de 10 minute până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul, ghimbirul și tulpinile de coriandru și gătiți 2-3 minute.

  • Pasul 2

    Includeți condimentele și piureul de roșii și gătiți câteva minute înainte de a adăuga în tigaie 100 ml de apă și ciupercile. Fierbeți ușor timp de 10 minute, apoi condimentați și amestecați sucul de lămâie și frunzele de coriandru. Se servește cu orez basmati și naans.

Informatii nutritionale

  • Kcals 91
  • Gras 4.9g
  • Saturează 0,4g
  • Carbohidrați 5.4g
  • Zaharuri 3.7g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 4.9g
  • Sare 0,1g
.
#Ciuperci #bhaji
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *