Tipul bucătăriei:
Clatite vegane
- face 6-8
- Uşor
Servește o grămadă de aceste clătite vegane pufoase în stil american, înmuiate în sirop de arțar pentru un brunch indulgent, pe bază de plante
Încercați aceste clătite americane pufoase, apoi verificați clătitele noastre vegane cu compot de fructe de pădure, crêpe vegane și clătite americane clasice. De asemenea, avem multă inspirație în aceste colecții de rețete de clătite și rețete de clătite vegane.
Pentru mai multe delicii vegane, de ce să nu încercați pâinea noastră vegană franțuzească, inghetata vegana și bezele vegane.
Faceți clătite vegane pufoase, care au un gust la fel de bun ca și cele obișnuite! – am folosit lapte de ovăz sau de soia, praf de copt pentru un plus de lift și puțin ulei de cocos pentru bogăție.
Fă-ți propriul lapte de ovăz cu rețeta noastră aici. O alternativă ușoară și cremoasă a laptelui pentru vegani – pur și simplu utilizați ovăz rulat și apă, amestecați împreună și strecurați printr-o muselină. Pentru a-l menține vegan, folosește sirop de arțar ca îndulcitor.
Ingrediente
- făină simplă 150 g
- praf de copt 1 lingura
- lapte de ovaz sau de soia 150 ml
- Sirop din esență de arțar 2 linguri
- extract de vanilie ½ linguriță
- ulei de cocos ½ linguriță topită și răcită, plus încă 2 linguri pentru prăjit
- Sirop din esență de arțar a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face clătitele puneți făina și praful de copt într-un bol și amestecați. Amestecați laptele, siropul de arțar, vanilia și uleiul de cocos.
-
Pasul 2
Amestecați treptat ingredientele umede în cele uscate până obțineți un aluat. Se lasa sa stea 3 minute.
-
Pasul 3
Se amestecă din nou aluatul și se toarnă într-o cană.
-
Pasul 4
Încinge o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de cocos. Gătiți câte 2 sau 3 clătite o dată, turnați suficient aluat pentru a face clătite mici, de 10 cm, în stil american. Lasă la fiert până vezi că se formează bule deasupra clătitelor, apoi răsturnează și mai gătește încă 2-3 minute.
-
Pasul 5
Păstrați cald la cuptorul mic în timp ce faceți restul. Se servesc stivuite si stropite cu sirop de artar.