Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un borcan de sticlă umplut cu clementine și anason stelat

Clementine conservate acasă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face un borcan de 1 litru
  • Uşor

Conservate cu mirodenii și ierburi parfumate într-un borcan, aceste clementine sunt un cadou minunat de sărbătoare de făcut din timp


Faceți aceste clementine conservate, apoi verificați ginul nostru de Crăciun, lămâile conservate, chutney-ul de Crăciun și mai multe cadouri comestibile de Crăciun.

Aceasta este o modalitate grozavă de a consuma un abundent de citrice festive care ar putea să înceapă să se învețe, deoarece le prelungește foarte mult termenul de valabilitate. Aceste clementine sunt un cadou frumos – depozitați în borcane de gem reciclat și decorați cu sfoară și etichete de casă din ziare vechi, dacă doriți. Deoarece se păstrează până la șase săptămâni, dă-le cadou alături de o notă care precizează când vor fi gata de utilizare și cum să gătești cel mai bine cu ele.

De exemplu: „Clătește excesul de sare și folosește-l într-un mod similar cu lămâile conservate – tăiate într-o salsa proaspătă servită peste friptură de porc sau într-un sos de salată delicat pentru ceva puțin diferit. Odată deschis, se păstrează la frigider până la o lună.”

Ingrediente

  • fulgi de sare de mare 250 g
  • clementine 5, curățat cu apă caldă pentru a îndepărta orice ceară
  • cimbru 3 crengute
  • foi de dafin 2
  • boabe întregi de piper negru 5
  • bat de scortisoara 1 mic
  • cuișoare întregi 3
  • anason stelat 1
  • lămâie 1, suc (aproximativ 2 linguri)

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a steriliza borcanul, încălziți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Spălați borcanul și capacul în apă caldă cu săpun și clătiți bine. Puneți cu susul în jos pe o rafală de cuptor și coaceți timp de 20 de minute. Răciți complet în cuptor cu ușa închisă pentru a preveni crăparea sticlei.

  • Pasul 2

    Pune suficientă sare în borcanul sterilizat pentru a acoperi doar baza. Faceți cinci bucăți, distanțate uniform, pe lungimea fiecărei clementine folosind un cuțit ascuțit, asigurându-vă că tăiați coaja și în carne. Puneți puțină sare în fiecare bucată, apoi puneți clementinele în borcanul pregătit împreună cu ierburile, condimentele și orice sare rămasă.

  • Pasul 3

    Turnați peste sucul de lămâie, apoi împingeți ingredientele în borcan folosind o lingură de metal curată, astfel încât totul să fie bine ambalat. Sigilați și păstrați într-un loc răcoros și întunecat timp de patru până la șase săptămâni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 50
  • Gras 0,2g
  • Carbohidrați 10.3g
  • Zaharuri 9.2g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 0,9g
  • Sare 1.4g
#Clementine #conservate #acasă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *