Tipul bucătăriei:

Conopida harissa prăjită cu hummus cald de coriandru și duka

Conopida harissa prăjită cu hummus cald de coriandru și duka

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Pene groase de conopidă harissa de trandafir prăjită, servite cu hummus cald și o dukkah de casă super-simplă


Ingrediente

  • conopidă 1 mare, frunze rezervate
  • ulei de masline 3 linguri
  • trandafir harissa 2 linguri
  • usturoi 1 cuișor, tocat mărunt
  • năut 400g tablă, clătită și scursă (vezi notele bucătarului)
  • tahini 2 linguri
  • lămâie 1, suc
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ

DUKKAH

  • alune de padure 50g
  • semințe de chimen ½ linguriță
  • seminte de coriandru ½ linguriță
  • semințe de fenicul Sp linguriță
  • seminte de susan 2 lingurițe

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Înjumătățiți conopida, apoi tăiați fiecare jumătate în patru pene groase. Se amestecă împreună 2 linguri de ulei de măsline și harissa și se perie peste pene, condimentând bine. Prăjește 20 de minute cu frunzele rezervate, apoi răstoarnă și gătește încă 20 de minute sau până se înmoaie, amestecând cu o parte din ulei.

  • Pasul 2

    Pentru a face duka, întindeți alunele pe o tavă și prăjiți-le, aruncând regulat, timp de 5-10 minute sau până se rumenesc. Se răcește și se toacă mărunt.

  • Pasul 3

    Încărcați chimenul, coriandrul, feniculul și semințele de susan într-o tigaie uscată și gătiți ușor timp de 12 minute sau până se rumenesc și miroase toast. Zdrobiți ușor cu pistil și mortar, amestecați cu alune și condimentați.

  • Pasul 4

    Încălziți 1 lingură rămasă de ulei într-o tigaie și fierbeți usturoiul câteva minute până când miroase parfumat. Includeți nautul cu 100 ml de apă și fierbeți ușor timp de 15 minute. Introduceți într-un robot de bucătărie cu tahini, suc de lămâie, coriandru și o mulțime de condimente și bateți până se omogenizează complet, adăugând puțină apă dacă este prea groasă.

  • Pasul 5

    Împărțiți humusul între farfurii, acoperiți cu pene și o parte din uleiul de harissa, apoi presărați cu duka.

Informatii nutritionale

  • Kcals 401
  • Gras 27g
  • Saturează 3.3g
  • Carbohidrați 20.4g
  • Zaharuri 6.9g
  • Fibră 9.9g
  • Proteină 14.3g
  • Sare 0,3g
.
#Conopida #harissa #prăjită #hummus #cald #coriandru #și #duka
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast