Tipul bucătăriei:
Conopida și curry de banane
- servește 4 persoane
- Uşor
Banana, ingredientul surpriză al acestui curry vegan, adaugă dulceață și îngroșează sosul. Este un pic o armă secretă, deoarece face un fel de mâncare cremos și reconfortant
Faceți acest curry de conopidă și banane, apoi verificați curry-ul nostru de spanac, năut și cartofi, curry de legume, curry de vinete vegan și alte rețete de curry vegetarian.
Folosiți o banană coaptă, deoarece aceasta se va topi mai ușor în sos. Adăugați ardei iute roșu cu ghimbir și usturoi dacă preferați o lovitură.
Ingrediente
- ulei vegetal sau de cocos 2 lingurițe
- ceapă 1, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir curățat și ras fin pentru a face 1 linguriță
- semințe de muștar negru 1 linguriță
- turmeric măcinat 1 linguriță
- coriandru 2 lingurițe
- chimen măcinat 1 linguriță
- lapte ușor de cocos 400g tablă
- banană 1 copt, piure
- conopidă 1 mare, tăiat în flori, tulpină tocată și frunze separate
- semințe de chimen 1 linguriță
- orez sau rotis a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți jumătate de ulei într-o tigaie adâncă, cu capac și prăjiți ceapa cu un vârf de sare timp de 5 minute până se înmoaie. Se amestecă usturoiul, ghimbirul, semințele de muștar, curcuma, coriandrul și chimenul măcinat și se prăjește încă 2-3 minute până se înmiresmează. Se amestecă laptele de nucă de cocos, o jumătate de cutie de apă și banana piure. Buleți timp de 5 minute până când sosul începe să se îngroașe ușor.
-
Pasul 2
Se amestecă floretele și tulpina conopidei, apoi se acoperă și se fierbe timp de 15-20 de minute, sau până când conopida este fragedă.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți grătarul la mare. Aruncați frunzele de conopidă cu uleiul rămas, semințele de chimen și câteva condimente pe o tavă de copt. Se lasă la grătar timp de 10-15 minute sau până când frunzele sunt doar carbonizate la margini și orice tulpină mai groasă este fragedă.
-
Pasul 4
Descoperiți curry-ul, condimentați și balonați încă 5 minute până când se îngroașă. Se servește acoperit cu frunzele crocante de conopidă, cu orez sau rotis pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 197
- Gras 10.6g
- Saturează 7.9g
- Carbohidrați 16.7g
- Zaharuri 11.5g
- Fibră 4.6g
- Proteină 6.4g