Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Două boluri de conopidă curry cu orez, așezate una lângă cealaltă cu un set de tacâmuri în dreapta

Conopida și curry de banane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Banana, ingredientul surpriză al acestui curry vegan, adaugă dulceață și îngroșează sosul. Este un pic o armă secretă, deoarece face un fel de mâncare cremos și reconfortant


Faceți acest curry de conopidă și banane, apoi verificați curry-ul nostru de spanac, năut și cartofi, curry de legume, curry de vinete vegan și alte rețete de curry vegetarian.

Folosiți o banană coaptă, deoarece aceasta se va topi mai ușor în sos. Adăugați ardei iute roșu cu ghimbir și usturoi dacă preferați o lovitură.

Ingrediente

  • ulei vegetal sau de cocos 2 lingurițe
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir curățat și ras fin pentru a face 1 linguriță
  • semințe de muștar negru 1 linguriță
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • coriandru 2 lingurițe
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • lapte ușor de cocos 400g tablă
  • banană 1 copt, piure
  • conopidă 1 mare, tăiat în flori, tulpină tocată și frunze separate
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • orez sau rotis a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți jumătate de ulei într-o tigaie adâncă, cu capac și prăjiți ceapa cu un vârf de sare timp de 5 minute până se înmoaie. Se amestecă usturoiul, ghimbirul, semințele de muștar, curcuma, coriandrul și chimenul măcinat și se prăjește încă 2-3 minute până se înmiresmează. Se amestecă laptele de nucă de cocos, o jumătate de cutie de apă și banana piure. Buleți timp de 5 minute până când sosul începe să se îngroașe ușor.

  • Pasul 2

    Se amestecă floretele și tulpina conopidei, apoi se acoperă și se fierbe timp de 15-20 de minute, sau până când conopida este fragedă.

  • Pasul 3

    Între timp, încălziți grătarul la mare. Aruncați frunzele de conopidă cu uleiul rămas, semințele de chimen și câteva condimente pe o tavă de copt. Se lasă la grătar timp de 10-15 minute sau până când frunzele sunt doar carbonizate la margini și orice tulpină mai groasă este fragedă.

  • Pasul 4

    Descoperiți curry-ul, condimentați și balonați încă 5 minute până când se îngroașă. Se servește acoperit cu frunzele crocante de conopidă, cu orez sau rotis pe lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 197
  • Gras 10.6g
  • Saturează 7.9g
  • Carbohidrați 16.7g
  • Zaharuri 11.5g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 6.4g
.
#Conopida #și #curry #banane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *