Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un castron umplut cu orez și curry de păstârnac portocale

curry de păstârnac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Păstârnacul dulci și pământesc este gătit cu condimente parfumate în acest curry vegan hrănitor. Serviți cu orez basmati pentru o cină ușoară


Faceți acest curry de păstârnac, apoi verificați supa noastră de păstârnac, păstârnacul frip, piureul de păstârnac și mai multe rețete de păstârnac.

Ingrediente

  • păstârnac 1 kg, înjumătățit sau sferturi pe lungime
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • semințe de chimen 2 lingurite
  • seminte de mustar negru 2 lingurite
  • seminte de nigella 2 lingurite
  • boabe întregi de piper negru macinat pentru a face 1 lingura
  • ceapa 2, tocat
  • usturoi 4 cuișoare, tocate
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
  • ardei iute verde 1, tocat
  • lapte de nucă de cocos tavă de 400 g
  • roșii cherry tavă de 400 g
  • naut Tavă de 400 g, scursă și clătită
  • garam masala 1 lingura
  • lămâie verde 1, ½ suc, ½ tăiat pentru a servi
  • coriandru o mână de frunze
  • orez basmati a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune păstârnacul pe o tavă mare de copt, stropește cu 1 lingură de ulei și asezonează foarte bine. Se presară peste chimen, muștar și semințele de nigella și piper negru și se aruncă din nou, apoi se coace 30-35 de minute sau până când păstârnacul este fiert și auriu pe margini.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul într-un blender de mare putere cu 2-3 linguri de apă rece și amestecați până la un piure neted.

  • Pasul 3

    Încinge uleiul rămas într-o tigaie adâncă și gătește piureul de ceapă cu un praf de sare la foc mediu timp de 15 minute până se întunecă și miroase parfumat. Adăugați laptele de cocos, roșiile, năutul și garam masala și fierbeți timp de 10 minute sau până când păstârnacul este gata.

  • Pasul 4

    Amestecă păstârnacul și toate condimentele lor în tigaie, apoi fierbem timp de 15 minute până când sosul s-a îngroșat ușor. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează bine. Se presară peste frunzele de coriandru și se servesc cu felii de lime și orez basmati.

Informatii nutritionale

  • Kcals 552
  • Gras 28.6g
  • Saturate 16g
  • Carbohidrați 50,6g
  • Zaharuri 22.3g
  • Fibră 20.5g
  • Proteină 13g
  • Sare 0,1g
#curry #păstârnac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *