Tipul bucătăriei:
Donator vegan cu pittas de casă și usturoi de maia
- servește 4 persoane
- Uşor
Consultați această rețetă super vibrantă, ușoară vegană doner kebab folosind seitan. Se servește cu o maioneză de usturoi cremoasă folosind tofu și pittas calde de casă
TENDINȚA ALIMENTARĂ: VEGAN DIRTY
Acest nou val ia produse clasice de tip fast-food și le conferă o transformare pe bază de plante. În Londra, What the Pitta face un doner pentru a rivaliza cu orice ofertă de magazin de kebab din noaptea târzie, iar Templul din Seitan, numit ciudat, transformă alternativa de carne pe bază de grâu în burgeri vegani și „aripi” captivante.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- seitan 400g, feliat în benzi subțiri (vezi notele de mai jos)
- chimen măcinat 2 lingurițe
- boia afumată 2 lingurițe
- piper roșu ½ linguriță
- oregano uscat 1 linguriță
- granule de usturoi 1 lingură
- lămâie ½, suc
PITTAS
- drojdie activă uscată 1 linguriță
- zahăr pudră 1 linguriță
- lapte de migdale 75ml, încălzit
- ulei de masline 1 lingură
- fulgi de sare de mare ¾ linguriță
- făină tare de pâine albă 225g, plus extra pentru praf
UȘOAREA „MAYO”
- tofu mătăsos 200g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
- zahăr pudră 1 linguriță
A SERVI
- varza alba 100g, feliat subțire
- ceapa rosie ½, feliat subțire
- roșie de prune 1, feliat
- castravete ¼, feliat
- ardei iute murati
- varză roșie murată
- sos de chili
- lămâie 1, tăiat în pene, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face pittas, bateți drojdia, zahărul și 75 ml de apă caldă, apoi lăsați să stea 15 minute. Se adaugă laptele cald de migdale, uleiul de măsline, sarea și 1/ 2 făina și se amestecă bine până se combină. Adăugați restul de făină și adunați ca un aluat, apoi frământați timp de 10 minute până când este neted și elastic, adăugând puțin mai multă făină dacă este prea lipicios. Transferați aluatul într-un castron ușor uleiat, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l timp de 1-1½ ore sau până la dublarea dimensiunii.
-
Pasul 2
Pentru maia de usturoi, puneți toate ingredientele într-un blender, cu un pic de condimente și bateți până se omogenizează.
-
Pasul 3
Ridicați aluatul, frământați scurt pentru a elimina aerul, apoi împărțiți-l în 4. Rulați fiecare porțiune într-o rotundă dură, de aproximativ 18 cm lungime, pe o suprafață de lucru ușor înflorită. Încălziți o tigaie mare, grea, antiaderentă. Adăugați 1 sau 2 pittas și gătiți până când bulele încep să se formeze la suprafață și fundul este maro auriu, apoi răsturnați și gătiți cealaltă parte. Țineți cald sub folie în timp ce faceți restul.
-
Pasul 4
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie și adăugați seitanul. Se prăjește 5 minute până se rumenesc, apoi se răstoarnă toate condimentele și se fierbe încă un minut, amestecând regulat. Strângeți sucul de lămâie și condimentați.
-
Pasul 5
Serviți seitanul într-o pitta alături de umpluturi, o mulțime de maion de usturoi și sos de ardei iute.
Informatii nutritionale
- Kcals 440
- Gras 11.8g
- Saturează 1.2g
- Carbohidrați 51,8g
- Zaharuri 4.2g
- Fibră 3.9g
- Proteină 29.6g
- Sare 2.9g