Tipul bucătăriei:
Dovlecei marinati cu lamaie si menta
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Aceste dovlecei la grătar sunt un fel de mâncare de vară minunat pe care să îl luați alături de masa dvs. de la jumătatea săptămânii
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline
- lămâi 2, zestrat și suc
- usturoi 2 cuișoare, vânătăi
- sare de mare
- pui de dovlecei 16, înjumătățit pe lungime
- mentă o grămadă mică, mărunțită
Metodă
-
Pasul 1
Bateți 4 linguri de ulei de măsline cu sucul de lămâie, coaja și cățele de usturoi zdrobite.
-
Pasul 2
Se condimentează cu sare și se toarnă în fundul unui vas de copt mare.
-
Pasul 3
Aruncați dovleceii cu puțin mai mult ulei. Încălziți o plită la mare. Adăugați dovleceii cu partea tăiată în jos și plătiți-le timp de 4-5 minute până când sunt la grătar.
-
Pasul 4
Întoarceți și plătiți încă câteva minute, apoi așezați-le cu tăiatul în marinată.
-
Pasul 5
Repetați până când ați pus la grătar toate dovleceii. Se lasă la marinat la temperatura camerei timp de 1 oră.
-
Pasul 6
Pentru a servi, puneți dovleceii pe un platou, lingurați peste o parte din marinată și presărați cu mentă.
Informatii nutritionale
- Kcals 138
- Gras 14g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 1.5g
- Zaharuri 0,8g
- Fibră 0,7g
- Proteină 1.2g
- Sare 0,4g