Skip to content

Tipul bucătăriei:

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8 borcane mici
  • Puțin efort

Această dulceață de ardei iute este vegană și foarte ușor de făcut. Această rețetă face 8 borcane mici, așa că faceți un lot și duceți-l la petreceri sau țineți la frigider până la 2 luni.


Faceți un lot din această gem de ardei iute, apoi verificați gem de căpșuni, gem de pere, gem de bacon, gem de damson și multe alte rețete de gem.

Ingrediente

  • ardei rosii 8
  • ardei iute scotch bonet 4
  • zahăr gem 1 kg
  • oțet de cidru 700 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune 2-3 farfurioare la congelator pentru a testa dulceata mai tarziu. Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2.

  • Pasul 2

    Spălați 8 borcane mici (aproximativ 230 ml fiecare) în apă fierbinte cu săpun. Clătiți bine apoi dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute până se usucă complet. Acest lucru le va steriliza.

  • Pasul 3

    Scoateți semințele, tulpina și orice membrană albă de pe ardei și ardei iute și tăiați grosier.

  • Pasul 4

    Se pune într-un robot de bucătărie și se presează până se toacă fin (dar nu se transformă într-un piure). Se încălzește ușor zahărul și oțetul într-o tigaie până când zahărul se dizolvă. Adăugați amestecul de ardei și fierbeți timp de 15 minute. Pune o lingură pe una dintre farfuriile congelate, așteptați 30 de secunde, apoi treceți degetul prin ea. Daca se sifoneaza a ajuns la punctul de setare. Dacă nu, gătiți amestecul încă 5 minute, apoi repetați testul. Luați gemul de pe foc, apoi turnați în borcanele sterilizate și lăsați să se răcească înainte de a adăuga capacele. Se vor păstra, nedeschise, timp de 2 luni într-un loc răcoros, întunecat, sau o lună la frigider odată deschise.

Informatii nutritionale

  • Kcals 22
  • Carbohidrați 5.3g
  • Zaharuri 5.3g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 0,1g
.
#Dulceata #ardei #iute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *