Tipul bucătăriei:
Faceți-vă propriul lapte de orez
- face aproximativ 400ml
- Uşor
Puteți face acest lucru cu orez alb sau brun, dar acesta din urmă va da un gust mai nutrit. Pentru a-l menține vegan, folosiți sirop de arțar ca îndulcitor
Pentru a vă face propriul lapte de orez, veți avea nevoie de:
- O foaie de muselină de strecurat. 3,75 GBP, Amazon. Când strecurați prin muselină sau pânză de brânză este mai ușor să o faceți în serii.
- O cană de 1l pyrex pentru măsurarea apei. 13,78 GBP, Amazon
- O tigaie mare antiaderenta pentru a praji orezul. 25,99 GBP, Amazon
- Un blender pentru a blitz orezul. 54,99 GBP, Amazon
Ingrediente
- orez 250g
- sirop de arțar sau miere 2 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Prajiti usor orezul intr-o tigaie uscata pana devin usor aurii, apoi macerati peste noapte in 250ml apa. Se scurge bine, apoi se amestecă cu 250 ml apă și 2 lingurițe de sirop de arțar sau miere într-un blender sau robot de bucătărie până se omogenizează. Se strecoară prin muselină sau pânză de brânză (poate doriți să faceți acest lucru de două ori), aruncând piureul. Gustă laptele de orez și adaugă mai mult sirop dacă preferi o băutură mai dulce sau adaugă mai multă apă dacă preferi o consistență mai subțire. Agitați sau amestecați înainte de a bea.
Informatii nutritionale
- Kcals 33
- Gras 0,1g
- Carbohidrați 7.5g
- Zaharuri 2.3g
- Fibră 0,1g
- Proteină 0,4g