Tipul bucătăriei:
Faceți-vă propriul lapte de ovăz
- face aproximativ 500ml
- Uşor
O alternativă ușoară și cremoasă pentru lapte pentru vegani – pur și simplu folosiți ovăz și apă rulată, amestecați împreună și strecurați-le printr-o muselină. Pentru a-l menține vegan, folosiți sirop de arțar ca îndulcitor
Pentru a vă face propriul lapte de ovăz, veți avea nevoie de:
- O foaie de muselină de strecurat. 3,75 GBP, Amazon. Când strecurați prin muselină sau pânză de brânză este mai ușor să o faceți în serii.
- O cană de 1l pyrex pentru măsurarea apei. 13,78 GBP, Amazon
- Un blender pentru a blitz ovăzul. 54,99 GBP, Amazon
Ingrediente
- ovăz laminat sau jumbo 100g
- sirop de arțar sau miere 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Blitz ovăz laminat sau jumbo, sirop de arțar sau miere și 250 ml apă timp de 30 de secunde (mai mult și amestecul va deveni slab) într-un blender sau robot de bucătărie. Se strecoară prin muselină sau pânză de brânză (poate doriți să faceți acest lucru de două ori), aruncând piureul. Gustă laptele de ovăz și adaugă mai mult sirop dacă preferi o băutură mai dulce sau adaugă mai multă apă dacă preferi o consistență mai subțire. Agitați sau amestecați înainte de a bea.
Informatii nutritionale
- Kcals 37
- Gras 0,6g
- Saturează 0,1g
- Carbohidrați 7g
- Zaharuri 2.1g
- Fibră 0,6g
- Proteină 0,8g