Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețete de lapte de plante

Faceți-vă propriul lapte de ovăz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face aproximativ 500ml
  • Uşor

O alternativă ușoară și cremoasă pentru lapte pentru vegani – pur și simplu folosiți ovăz și apă rulată, amestecați împreună și strecurați-le printr-o muselină. Pentru a-l menține vegan, folosiți sirop de arțar ca îndulcitor


Pentru a vă face propriul lapte de ovăz, veți avea nevoie de:

  • O foaie de muselină de strecurat. 3,75 GBP, Amazon. Când strecurați prin muselină sau pânză de brânză este mai ușor să o faceți în serii.
  • O cană de 1l pyrex pentru măsurarea apei. 13,78 GBP, Amazon
  • Un blender pentru a blitz ovăzul. 54,99 GBP, Amazon

Ingrediente

  • ovăz laminat sau jumbo 100g
  • sirop de arțar sau miere 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Blitz ovăz laminat sau jumbo, sirop de arțar sau miere și 250 ml apă timp de 30 de secunde (mai mult și amestecul va deveni slab) într-un blender sau robot de bucătărie. Se strecoară prin muselină sau pânză de brânză (poate doriți să faceți acest lucru de două ori), aruncând piureul. Gustă laptele de ovăz și adaugă mai mult sirop dacă preferi o băutură mai dulce sau adaugă mai multă apă dacă preferi o consistență mai subțire. Agitați sau amestecați înainte de a bea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 37
  • Gras 0,6g
  • Saturează 0,1g
  • Carbohidrați 7g
  • Zaharuri 2.1g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 0,8g
.
#Facețivă #propriul #lapte #ovăz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *