Tipul bucătăriei:
Falafel de casă
- face 8 pitta
- Uşor
Combinația de falafel prăjit crocant, condimente cremoase, salată crocantă și murături acidulate duce acest sandviș vegan condimentat la nivelul următor
John Gregory-Smith spune… La sud de-a lungul coastei de la Beirut se află vechiul port fenician Saida, sau Sidon. Orașul este cunoscut pentru mâncarea de stradă și am ajuns să cutoresc medina înmuiată de soare și să gust bucătăria incredibilă printre tarabele cu hummus și barurile de shawarma sfârâitoare. Dar felul de mâncare al zilei a mers la restaurantul Falafel Akkawi Saida, care servește cel mai bun sandviș cu falafel din medină. Au dat-o în cuie – combinația de falafel prăjit crocant, condimente cremoase, salată crocantă și murături acidulate era ieșită din lumea asta.
Ingrediente
FALAFELS
- ceapă 1, tocat grosier
- usturoi 4 cuișoare
- coriandru o mână mare
- pătrunjel cu frunze plate o mână mare de frunze
- naut 400g, inmuiat peste noapte in apa rece si scurs
- făină de grame 4 linguri
- chimen măcinat 2 lingurite
- coriandru 2 lingurite
- ardei alep 1 linguriță, vezi notele de mai jos
- praf de copt ½ linguriță
- bicarbonat de sodiu ¼ linguriță
- ulei vegetal pentru prăjire
A SERVI
- pittas 8, despărțit
- Salată verde Little Gem 2, feliate fin
- pătrunjel cu frunze plate 2 pumni de frunze
- napi sau castraveți murați 200 g, felii subțiri
- sumac 2 linguri, vezi notele de mai jos
- tahini a servi
- sos de chili a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face falafelele, amestecați ceapa și usturoiul într-un robot de bucătărie până când sunt bine. Adăugați ierburile și amestecați din nou până se toacă mărunt. Adăugați năutul înmuiat, făina gram, chimen, coriandru, ardei alep, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Asezonați cu un praf generos de sare și amestecați din nou câteva minute pentru a se combina. Folosiți o spatulă pentru a răzui părțile laterale ale robotului de bucătărie și amestecați din nou până când amestecul se combină într-o pastă. Rulați în 30-32 falafel mici de mărimea unei nuci.
-
Pasul 2
Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 pline cu ulei si se incinge la 180C sau pana se rumeneste un cub de paine in 30 de secunde. Gătiți falafelele, în reprize, timp de 1-2 minute sau până devin aurii. Se scot cu o lingura cu fanta si se scurge pe hartie de bucatarie.
-
Pasul 3
Se servesc in pittas cu salata verde, patrunjel, muraturi, un strop de sumac, un strop de tahini si sos chilli dupa gust.
Informatii nutritionale
- Kcals 484
- Gras 9.7g
- Saturate 0,9g
- Carbohidrați 70,8g
- Zaharuri 5.9g
- Fibră 12.2g
- Proteină 22.4g
- Sare 1.6g