Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O masă întinsă cu farfurii îngrămădite cu falafel, pâine pittas, salate de varză roșie

Falafel de dovleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 26 de falafel
  • Uşor

Aceste falafel sunt distractive de împărțit, ușor de mâncat, adaptabile, vegane și fără gluten. Serviți cu un sos „tahini” de caju și salată de varză roșie mărunțită pentru un festin. Această rețetă vine de la restaurantul Honey & Co din Londra


Încercați aceste falafel de dovleac de la Honey & Co, apoi verificați ideile noastre de petreceri pentru cină vegană.

Sfat reteta: Trebuie să le pregătiți cu cel puțin opt ore înainte prin înmuierea năutului uscat într-un castron mare cu multă apă (trebuie să fie de cel puțin patru ori volumul năutului) la temperatura camerei – năutul din conserva nu va funcționa. Greutatea finală ar trebui să fie dublă față de originală, așa că 250 g de năut trebuie să cântărească 500 g după înmuiere.

Dacă la început apa devine tulbure, scurgeți năutul și acoperiți cu apă proaspătă. Odată înmuiate, scoateți-le din apă într-un castron folosind o lingură cu fantă, în loc să le puneți într-o strecurătoare. În acest fel, lăsați impuritățile în apă, în loc să le răsturnați înapoi pe năut.

Puteți folosi un accesoriu de tocat carne grosieră sau un robot de bucătărie pentru a toca totul împreună – preferăm mașina de tocat carne, deoarece permite o masă uniformă, dar dacă utilizați funcția de puls pe un robot de bucătărie, va funcționa și el bine. Folosim făină de grame, care este foarte ușor de găsit – face rețeta fără gluten, dar funcționează și făina simplă.

Ingrediente

  • năut uscat 250 g, înmuiat timp de opt ore la temperatura camerei și scurs (vezi mai sus)
  • dovleac 300 g, decojite și tăiate cubulețe
  • ceapa 300 g, tăiate cubulețe
  • scorțișoară măcinată 2 linguri
  • ras el hanout (sau folosiți un amestec de chimen măcinat și coriandru măcinat) 2 linguri
  • praf de copt 2 lingurite
  • făină de grame sau făină simplă 5-9 linguri
  • ulei vegetal pentru prăjit

Metodă

  • Pasul 1

    Folosind lama grosieră pe o mașină de tocat carne sau un robot de bucătărie, măcinați sau pulsați năutul, dovleacul și ceapa scurse până la o textură aspră de pesmet – ar trebui să fie destul de gros și nu prea neted. Turnați într-un castron mare cu condimentele, praful de copt, făina și 1 linguriță de sare. Se amestecă bine pentru a se combina într-o pastă. Strângeți puțin din amestec într-o minge în palmă – ar trebui să-și mențină bine forma. Amestecul se va păstra la frigider până la 48 de ore.

  • Pasul 2

    Umpleți o tigaie medie nu mai mult de o treime cu ulei vegetal și încălziți la 170C sau până când o bucată mică de pâine se rumenește în 30 de secunde. Rulați amestecul de falafel în bile de mărimea mingilor de tenis de masă (ar trebui să ajungeți cu aproximativ 26), apoi coborâți cu grijă în uleiul încins în serii și prăjiți timp de 6 minute până se rumenesc și devin crocante.

  • Pasul 3

    Scoateți falafelele prăjite pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie pentru a se scurge, apoi serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 67
  • Gras 2.9g
  • Saturate 0,2g
  • Carbohidrați 6.4g
  • Zaharuri 1.2g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 2.6g
  • Sare 0,3g
#Falafel #dovleac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *