Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de fasole verde din Sri Lanka Restaurant Kolamba

Fasole verde cu nucă de cocos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 ca lateral
  • Uşor

O garnitură minunată parfumată din Sri Lanka, direct din bucătăria restaurantului Kolamba din Londra. Cheia este o pudră de curry neprăjită de casă și o mulțime de nucă de cocos proaspătă, rasă


Citiți recenzia noastră despre restaurantul Kolamba aici.

Ingrediente

  • usturoi 1 cuișor, tocat
  • ceapă ¼, tocat mărunt
  • ghimbir ½ o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
  • ardei iute verde ½
  • nucă de cocos proaspătă ras pentru a face 3 linguri
  • ulei vegetal 1 lingură
  • semințe de muștar negru 1 linguriță
  • frunze de curry 2 (vezi notele de mai jos)
  • frunza pandan Bucată de 5 cm (opțional, vezi notele de mai jos)
  • Fasole verde 500g, tăiate în bucăți de 3cm
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • suc de lămâie 1 linguriță

PULBURĂ DE CURRY NESTRUPATĂ

  • seminte de coriandru 4 linguri
  • semințe de chimen 2 linguri
  • semințe de fenicul 1 lingură
  • scorţişoară 1 băț
  • semințe de schinduf ½ linguriță
  • frunze uscate de curry 2

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pudra de curry, măcinați toate ingredientele cu un pistil și un mortar sau o mașină de tocat condimente. Acest lucru va face mai mult decât veți avea nevoie, dar va păstra într-un borcan etanș pentru o lună.

  • Pasul 2

    Pentru sambol de nucă de cocos, puneți 1/2 usturoiul, ceapa, ghimbirul și curcuma, plus tot ardeiul negru, ardeiul iute verde și nuca de cocos ras, într-un robot de bucătărie și bateți până se omogenizează.

  • Pasul 3

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie, adăugați semințele de muștar și prăjiți până când încep să iasă, apoi adăugați ceapa rămasă, usturoiul și ghimbirul și frunzele de curry și amestecați.

  • Pasul 4

    Adăugați 2 linguri de pudră de curry și frunza de pandan, dacă utilizați. Se amestecă fasolea, se condimentează și se fierbe timp de 3-4 minute sau până când tocmai s-a fiert.

  • Pasul 5

    Se amestecă prin sambol, fulgi de ardei iute și suc de lămâie și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 135
  • Gras 8.4g
  • Saturează 3.9g
  • Carbohidrați 6.6g
  • Zaharuri 4.8g
  • Fibră 7.8g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,0g
.
#Fasole #verde #nucă #cocos
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast