Skip to content

Tipul bucătăriei:

Fattoush cu năut condimentat

Fattoush cu năut condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

O salată vibrantă, de vară, care amestecă năutul cu crutoane herby pitta, ridichi, roșii, sumac și un sos de melasă de rodie


Această rețetă de salată gras este adaptată din Eat More Veg de Annie Rigg (14,99 GBP, National Trust).

Puteți folosi o jumătate de castraveți obișnuiți în locul castraveților bebeluși, dar îndepărtați semințele pentru a împiedica salata să devină apoasă.

Ingrediente

  • năut conserve 200g după scurgere
  • ulei de masline 2 linguri
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • coriandru ½ linguriță
  • piper roșu ¼ linguriță, plus o ciupitură
  • pittas 2, rupt în bucăți de mușcătură
  • oregano uscat un ciupitor generos
  • praf de usturoi un ciupitor generos
  • roșii 4 mari, coapte și tăiate în bucăți
  • roșii cherry sau prune pentru copii 120g, înjumătățit
  • pui de castraveți 4
  • ceapa verde 3-4, feliate
  • ridichi 100g, feliat
  • Pietre mici sau pietre rubine 2, tocate aproximativ
  • patrunjel cu frunze plate tocate aproximativ pentru a face 3 linguri
  • mentă tocate aproximativ pentru a face 2 linguri
  • sumac o ciupire (opțional)

ÎMBRĂCĂMINTE

  • usturoi 1 cuișor
  • lămâie ½, suc
  • melasă de rodie ½ lingură
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri
  • otet de vin alb ½ lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Includeți nautul într-o formă mică de prăjire, adăugați 1 lingură de ulei de măsline, chimenul, coriandrul și ¼ lingurița de cayenne și condimentați. Se amestecă pentru a acoperi nautul în condimente, apoi se frige 20 de minute sau până devine auriu și crocant.

  • Pasul 2

    Puneți bucățile de pitta pe o altă foaie de copt și adăugați oregano-ul uscat, pudra de usturoi, vârful de cayenne și restul de ulei de măsline și condimentați bine. Aruncați apoi pâinea prăjită în cuptor timp de 5-6 minute sau până când este crocantă și aurie. Rece.

  • Pasul 3

    Puneți roșiile într-un castron mare. Împărțiți castraveții pe jumătate și tăiați-i felii pe diagonală, apoi adăugați roșiile împreună cu ceapa de primăvară și ridichi. Adăugați Micile Pietre cu ierburi.

  • Pasul 4

    Se amestecă ingredientele pentru dressing, apoi se toarnă peste salată, se adaugă nautul prăjit și bucățile de pitta și se amestecă pentru a se combina.

  • Pasul 5

    Lăsați salata să stea 3-4 minute pentru sos pentru a pătrunde în salată și pitta prăjită, apoi presărați cu un vârf de sumac, dacă folosiți, și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 390
  • Gras 19.5g
  • Saturează 2.7g
  • Carbohidrați 38.1g
  • Zaharuri 10.2g
  • Fibră 8.1g
  • Proteină 11.2g
  • Sare 0,4g
.
#Fattoush #năut #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *