Skip to content

Tipul bucătăriei:

O pâine dreptunghiulară acoperită cu cartofi aurii crocanți și măsline negre

Focaccia de cartofi fripți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 ca o parte
  • Uşor

Faceți o pâine de împărțire superbă din cartofii fripți nemâncați de duminică. Pentru un plus de aromă, încercați să adăugați câteva lingurițe de pesto sau harissa sau câțiva ardei iute murat înainte de coacere


Folosește-ți resturile în această focaccia de cartofi fripți, apoi verifică focaccia noastră clasică, focaccia umplută, pâine italiană și mai multe rețete de turte.

Ingrediente

  • fulgi de sare de mare 3 lingurite
  • Belazu Early Harvest Arbequina Ulei de măsline extravirgin 4 linguri, plus suplimentar pentru bol și tavă
  • făină de pâine albă tare 500 g
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 7g
  • cartofi copti 250 g, rece, tocate grosier (ca să obțineți bucăți crocante minunate)
  • rozmarin 2 crengute, taiate in crengute mici
  • măsline negre fără sâmburi o mână mică, scursă și feliată

Metodă

  • Pasul 1

    Se dizolvă 2 linguri de sare în 300 ml de apă caldă, apoi se amestecă cu uleiul de măsline extravirgin Belazu. Puneți făina și drojdia într-un castron mare și amestecați în apă. Frământați timp de câteva minute, apoi răsturnați pe suprafața de lucru și frământați timp de 10 minute până când este neted și elastic. Puneți într-un bol uns cu ulei și acoperiți. Se lasa la dospit la loc caldut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

  • Pasul 2

    Ungeți o tavă de 30 cm x 20 cm și ungeți-vă mâinile. Pune aluatul în tavă și întinde-l în colțuri cu mâinile. Se lasa din nou la dospit, acoperit, timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Cu degetele unse cu ulei, faceți găuri în aluatul crescut pentru a crea mici buzunare – apăsați din nou în colțurile formei, deoarece va fi mai ușor să modelați acum glutenul s-a relaxat. Presă ușor cartofii în aluat și presează crenguțele mici de rozmarin și măslinele. Stropiți cu mai mult ulei și împrăștiați peste sarea rămasă. Coaceți 25-30 de minute sau până când pâinea este aurie și crocantă, iar cartofii sunt crocanți. Se lasa la racit 5-10 minute, apoi se transfera pe un gratar pentru a se raci, sau pe o tabla si se serveste cald cu mai mult ulei de masline amestecat cu un strop de otet balsamic. Cel mai bine este consumat în ziua sau a doua zi, împrospătat la cuptorul mic, chiar înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 343
  • Gras 8.9g
  • Saturate 1.3g
  • Carbohidrați 55.2g
  • Zaharuri 0,7g
  • Fibră 3g
  • Proteină 8.9g
  • Sare 1.9g
#Focaccia #cartofi #fripți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.