Skip to content

Tipul bucătăriei:

Friptură de țelină cu piure și sos gochujang

Friptură de țelină cu piure și sos gochujang

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Țelina prăjită lent are o mușcătură minunată „cărnoasă” și o aromă unică, moale. Gochujangul coreean picant ridică această friptură de țelină cu umami la nivelul următor


Încercați această rețetă de friptură de țelină prăjită, apoi verificați supa noastră de țelină, gratinarea de țelină și mai multe rețete de țelină.

Autorul rețetei vegane, Richard Makin, spune: „Îmi place să punctez suprafața fiecărei„ fripturi ”înainte de a le marin pentru a mă asigura că absorb cu adevărat aroma atunci când gătesc. Acest lucru ajută, de asemenea, țelina prăjită să se prăjească și să se caramelizeze la exterior, în timp ce rămâne frumos delicat în interior. Sosul se potrivește cu gochujang coreean (o pastă delicioasă de ardei iute fermentat cu o aromă mai savuroasă) cu lapte de soia pentru o răsucire catifelată, umami, pe un sos clasic de friptură. Asigurați-vă că alegeți un țelină mare, proaspătă, ideal, fără prea multe rădăcini vizibile, pentru a garanta fripturi rotunde de țelină. ”

Ingrediente

FURTURI CELERIATE

  • țelină 800g
  • vin roșu (verificați dacă este vegan) 120ml
  • ulei de masline 80 ml
  • fum lichid sau boia afumată 1 lingură
  • sos de soia 60ml
  • Sirop din esență de arțar 1½ lingură
  • cimbru uscat ½ linguriță
  • boabe de piper negru crăpat grosier cu un pistil și mortar pentru a face ½ lingură

MASH

  • Cartofi Maris Piper 750g, decojite și înjumătățite
  • unt vegan 55g
  • lapte de soia 50 ml

SOS DE GOCHUJANG

  • gochujang 1 lingură
  • lapte de soia 80 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Spălați și uscați bine țelina. Tăiați-l în patru discuri cu grosimea de ½ inci, apoi tăiați cu grijă pielea exterioară, având grijă să nu îndepărtați mai mult de ½ cm din fiecare disc. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a marca linii superficiale la distanță de ½ cm în partea de sus a fiecărui disc, apoi rotiți fiecare disc cu 45 de grade și repetați astfel încât liniile de punctare să formeze diamante brute. Pus deoparte.

  • Pasul 2

    Pentru a face marinata, amestecați împreună vinul, uleiul de măsline, fumul lichid, sosul de soia, siropul de arțar, cimbru și boabele de piper. Transferați trei sferturi din marinată într-un castron și puneți-le deoparte.

  • Pasul 3

    Transferați discurile într-o pungă mare cu fermoar reutilizabil și turnați în sfertul rămas al marinadei. Dacă țelina nu este complet acoperită, folosiți puțin mai multă marinată din vas. Sigilați punga și puneți-o în frigider pentru a o marinat timp de 1-4 ore.

  • Pasul 4

    Odată ce țelina este marinată, încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Scoateți țelina din marinată și puneți-o pe tavă, marcată cu partea în sus. Folosind o perie de patiserie, acoperiți țelina într-o puțină marinată suplimentară înainte de a introduce tava în cuptor.

  • Pasul 5

    Gatiti timp de 15 minute inainte de a intoarce discurile, periati cu putina marinata in plus si gatiti inca 15 minute. Rezervați marinata rămasă pentru sos.

  • Pasul 6

    În timp ce țelina gătește, faceți piure. Încălziți o tigaie mare de apă până la fierbere, apoi gătiți cartofii timp de 20 de minute până când sunt foarte blânde și un cuțit poate fi introdus cu ușurință în centre. Scurgeți cartofii și lăsați-i la abur în strecurător 5 minute.

  • Pasul 7

    Întoarceți cartofii în tigaie și zdrobiți bine până se omogenizează. Adăugați untul și apoi laptele de soia o stropire la un moment dat (este posibil să nu aveți nevoie de tot). Se condimentează cu sare și piper apoi se acoperă pentru a se încălzi.

  • Pasul 8

    Pentru a face sosul, adăugați gochujangul și laptele de soia în marinada rezervată și bateți până se combină. Se toarnă amestecul într-o tigaie medie, cu față înaltă și se încălzește la foc mediu. Aduceți la foc mic, amestecând des, dar nu lăsați sosul să fiarbă. Reduceți sosul la jumătate până când aveți un sos lucios, aromat, care are o culoare maro ciocolată. Dacă sosul se îngroașă prea mult, folosiți puțin vin suplimentar pentru a-l subția.

  • Pasul 9

    Serviți fripturile de țelină, marcate cu partea în sus, deasupra piureului, cu o porție generoasă de sos deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 517
  • Gras 30g
  • Saturează 5g
  • Carbohidrați 41,8g
  • Zaharuri 12.3g
  • Fibră 13.9g
  • Proteină 7.4g
  • Sare 2.8g
.
#Friptură #țelină #piure #și #sos #gochujang
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *