Tipul bucătăriei:
Gem de căpșuni și căpșuni
- Face 4 borcane de 250 ml
- Uşor
Verificați această rețetă rapidă și ușoară de gem dulce cu căpșuni suculente și Pimm’s pentru un plus estival la ceaiul tău de după-amiază
Faceți un lot din această dulce de căpșuni și gem de Pimm, apoi verificați gemul nostru de căpșuni, gem de pere, gem de rubarbă și multe alte rețete de gem.
Ingrediente
- căpșune 1 kg, decojit și înjumătățit
- dulceață de zahăr 500g
- lămâie 1, suc
- Pimm’s 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Puneți câteva farfurii mici în congelator pentru testarea gemului. Incarcati capsunile intr-un castron, adaugati 1/ 2 dulceața de zahăr și se amestecă bine. Se lasă la macerat 1 oră.
-
Pasul 2
Răsturnați căpșunile într-o tigaie mare, introduceți zahărul rămas și sucul de lămâie și aduceți ușor la fierbere, amestecând regulat pentru a dizolva zahărul.
-
Pasul 3
Fierbeți căpșunile timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când, până când un termometru pentru zahăr indică 105C. Se amestecă regulat spre final pentru a evita prinderea zahărului. Se toarnă Pimm’s și se amestecă bine. Lingurați puțin pe una dintre farfuriile din congelator. Ar trebui să se rideze și să formeze o piele. Dacă nu, fierbeți încă 10 minute, apoi testați din nou.
-
Pasul 4
Se toarnă în 4 borcane sterilizate de 250 ml și se sigilează. A se păstra într-un loc răcoros.
Informatii nutritionale
- Kcals 27
- Gras 0,1g
- Carbohidrați 5.6g
- Zaharuri 5.6g
- Fibră 0,4g
- Proteină 0,1g