Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Două farfurii de haggis cu piure de cartofi și swede pe țesătură de in șifonată

Haggis vegan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Vrei să sărbătorești Burns Night fără carne? Acest haggis pe bază de plante, cu linte, ciuperci și un picior delicios de Marmite, va face exact treaba


Încercați acest haggis vegan, apoi verificați haggis-ul nostru clasic, neeps and tatties, cullen skink, cranachan și multe alte rețete Burns Night.

Căutați mai multe rețete de sărbătoare fără carne? Încercați rețetele noastre vegane Wellington, friptură vegană cu nuci, șuncă vegană și alte rețete vegane de cină de Crăciun.

Ingrediente

  • ceapa 2
  • morcov 1 mare
  • țelină 1 baton
  • ulei de masline 1 lingura, plus extra pentru tava
  • ciuperci de castan 200 g
  • linte verde tavă de 400 g, scursă
  • Marmite 1½ linguriță
  • cimbru 3 crengute, frunze culese
  • nucșoară măcinată 1 lingura
  • piper alb ½ linguriță
  • cap de ac sau ovăz grosier 200 g
  • stoc de legume 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Rade ceapa, morcovul și țelina, aruncând orice fire de țelină. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește legumele răzuite timp de 10-15 minute până se înmoaie.

  • Pasul 2

    În timp ce legumele se prăjesc, presează ciupercile într-un robot de bucătărie până se toacă mărunt. Se varsa intr-un castron, apoi se bate lintea de cateva ori inainte de a o adauga la ciuperci. Amestecați, apoi turnați în tigaie cu legumele ras. Dati putin focul si gatiti inca 10 minute pana cand ciupercile sunt moi si lichidul eliberat din ele s-a evaporat.

  • Pasul 3

    Adăugați ingredientele rămase în tigaie și fierbeți timp de 18-20 de minute până când ovăzul absoarbe bulionul, iar amestecul se îngroașă până la o consistență asemănătoare umpluturii.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge o tavă de 900 g de pâine și împachetează amestecul în tavă, apăsând-o cu dosul lingurii. Coaceți descoperit timp de 30 de minute până devine crocant deasupra. Serviți cu neeps și tatties și un sos de whisky. Haggis-ul gătit poate fi tăiat în felii și congelat într-un recipient ermetic.

Informatii nutritionale

  • Kcals 237
  • Gras 5.9g
  • Saturate 1.1g
  • Carbohidrați 32.2g
  • Zaharuri 4.9g
  • Fibră 8.1g
  • Proteină 9.6g
  • Sare 0,6g
#Haggis #vegan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *