Tipul bucătăriei:
Jeleu de ardei iute
- face 2 x 250ml
- Un mic efort
Povestește orice fel de mâncare cu acest condiment dulce și de foc. Deschise într-un loc răcoros și întunecat, aceste borcane frumoase se vor păstra timp de șase luni – făcându-le un material de umplutură ideal pentru ciorapi de Crăciun
Încercați mai multe idei de cadouri de casă aici …
Ingrediente
- dulceață de zahăr 1 kg
- oțet de cidru 300ml
- ardei roșii 2, înjumătățit, însămânțat și tocat grosier
- ardei iute capota scotch 3, înjumătățit, însămânțat și tocat
Metodă
-
Pasul 1
Pentru sterilizarea borcanelor, spălați-le în apă cu săpun foarte fierbinte, apoi clătiți-le în apă fierbinte curată. Puneți pe o tavă de copt într-un 130C / ventilator 110C / gaz 1/ 2 cuptor pentru a se usca complet. Puneți câteva farfurii în congelator pentru a testa gelatina mai târziu.
-
Pasul 2
Pentru a face jeleul, puneți dulceața de zahăr și oțetul într-o tigaie mare și încălziți ușor, amestecând până când zahărul se dizolvă. Puneți ardeii și ardeii iute într-un robot de bucătărie și pulsați până când se toacă mărunt. Se introduce în amestecul de oțet și se fierbe.
-
Pasul 3
Se continuă să fiarbă timp de 15 minute, amestecând continuu, apoi scoateți o linguriță și puneți-o pe una dintre farfuriile din congelator. Lăsați un minut, apoi treceți degetul – ar trebui să se încrețească puțin și să arate încet. Dacă nu, fierbeți-l încă 5 minute și încercați din nou.
-
Pasul 4
Se toarnă în borcanele sterilizate și se sigilează. Odată deschisă, jeleul se va păstra o lună în frigider.