Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Un platou de ardezie acoperit cu șase dulciuri în formă de romb, decorate cu coajă de portocală

Kaju katli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12-14
  • Uşor

Burfi de caju, sau kaju katli, este recunoscut după forma de diamant și frunza de argint. Această răsucire a clasicului este aromată cu coajă de mandarine și portocale, un vârf de șofran și fistic prăjit


Încercați această rețetă de kaju katli, apoi verificați și varianta noastră de ciocolată sărată pe besan burfi.

Ingrediente

  • caju 250 g
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • zahăr pudră 200 g
  • extract de portocale ¼ linguriță
  • şofran 15-20 de fire
  • ulei de cocos 2 lingurite
  • mandarina sau clementina 1, cu coajă (veți avea nevoie de 1 lingură de coajă)
  • fistic prăjit 30 g, tocate gros, plus extra pentru decorare
  • frunză de argint comestibilă 3-4 foi, pentru decorare (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Răciți nucile de caju la congelator timp de 20 de minute pentru a solidifica uleiurile, apoi pulbere într-un robot de bucătărie. Cerneți într-un castron (pulsați din nou bucățile mai mari), apoi adăugați sarea.

  • Pasul 2

    Pune zahărul, extractul de portocale și șofranul într-o tigaie medie cu 85 ml de apă. Se încălzește 4-5 minute sau până când zahărul s-a topit și amestecul începe să fiarbă, apoi se ia de pe foc și se amestecă amestecul de caju și uleiul de cocos, amestecând foarte bine.

  • Pasul 3

    Reveniți la foc mediu timp de 3-4 minute sau până când amestecul începe să se îngroașe, apoi adăugați coaja de mandarine și fisticul. Gatiti inca 4-6 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa si se desprinde de pe marginile tigaii. Se ia de pe foc și se răcește timp de 20-30 de minute sau până se răcește la atingere.

  • Pasul 4

    Se întinde pe o foaie de hârtie de copt și se frământă timp de 1 minut până se omogenizează. Puneți o altă foaie de hârtie de copt deasupra și întindeți-o într-un pătrat de 16 cm x 16 cm, cu grosimea de 1½ cm. Se da la rece 1 oră pentru a se întări, apoi se taie în diamante. Se orneaza cu foita de argint, daca va place, si mai mult fistic. Aranjați într-o stea Diwali și bucurați-vă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 180
  • Gras 9.5g
  • Saturate 1.9g
  • Carbohidrați 19.5g
  • Zaharuri 15.7g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 3.7g
  • Sare 0,6g
#Kaju #katli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.